Centrala-minune şi mierea, atracţiile târgului agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de giurgiuveni au vizitat astăzi târgul deschis oficial începând cu ora 10.30 în parcarea şi în interiorul hypermarketului Interex. Deşi evenimentul se desfăşoară sub sloganul „Zilele Agriculturii Giurgiuvene”, nu doar producătorii agricoli locali şi-au vândut produsele.

Expo Muntenia şi Direcţia Agricolă Judeţeană Giurgiu, organizatorii târgului, au lansat invitaţii de participare şi unor firme agricole din Teleorman, Ilfov, Dolj, Buzău, Braşov, Harghita sau municipiul Bucureşti.
Giurgiuvenii au putut cumpăra la preţ de producător de la legume şi fructe până la miere de albine, pâine şi lactate. În afara produselor alimentare au existat firme specializate în vânzarea maşinilor şi utilajelor agricole.
Una dintre atracţiile târgului care s-a deschis astăzi a fost firma ecoHORNET specializată în producerea de centrale termice pe peleţi. „Este singura invenţie aplicată românească din ultimii 20 de ani” susţine unul dintre  cei care au brevetat centralele, Iuliean Hornet. „Are un randament superior gazelor naturale. Este ideală pentru scările de bloc. Costurile pentru un an de zile în care este inclusă încălzirea şi apa caldă se ridică la zece milioane de lei vechi”. Intrată pe piaţă anul acesta, centrala-minune porneşte de la 5.000 de euro, preţurile fiind cu 40% mai mici decât în mod normal.
La mare căutare au fost produsele apicole giurgiuvene. Familia Zlate, care deţine aproximativ 150 de familii de albine a vândut astăzi miere polifloră, de salcâm şi rapiţă dar şi faguri, ceară, propolis sau rame şi cutii pentru stupi. „Anul acesta a fost foarte bun. Am participat şi anul trecut la târg. Este o metodă ideală pentru a ne face cunoscute produsele” susţine Irodian Zlate.

"Doina Dunării" a făcut atmosferă
Au existat şi giurgiuveni care au venit cu un scop precis. Nu de a cumpăra produsele agricultorilor locali ci de a mânca mici şi a bea bere. „M-am oprit să mănânc un mic. Am simţit mirosul de la depărtare. Sincer, nu ştiu despre ce este vorba, însă văd că există şi muzică populară, şi multe standuri. Probabil o să îi cumpăr soţiei o floare ca să nu se supere că am întârziat” susţine unul dintre vizitatori.
Atmosfera a fost întreţinută de ansamblul folcloric „Doina Dunării” şi de câţiva artişti locali. Conform organizatorilor, mâine va veni rândul celebrului Taraf din Clejani să susţină un recital. Târgul va fi deschis până duminică la ora 14.00.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite