Cel mai bogat om din fotbalul românesc, Ioan Niculae, investeşte 20 de milioane de euro într-un complex sportiv ultramodern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa de rezistenţă a complexului care se construieşte la Giurgiu va fi o arenă cu 12.000 de locuri cu tribune acoperite, dispuse pe două şi trei niveluri. Datorită faptului că viitorul complex se află pe malul unui braţ al Dunării, magnatul Ioan Niculae intenţionează să amplaseze şi un ponton pentru acostarea navelor.

Giurgiu este pe cale să devină în scurt timp cel de-al patrulea oraş din România după Bucureşti, Ploieşti şi Cluj-Napoca care va avea un stadion nou-nouţ.
Ioan Niculae, românul cu o avere estimată la un miliard de euro, intenţionează să mute definitiv echipa de fotbal FC Astra de la Ploieşti la Giurgiu. Pentru acest lucru, magnatul este dispus să investească 20 de milioane de euro într-un complex sportiv pentru formaţia sa.

Stadion cu 12.000 de locuri

Niculae a cumpărat prin intermediul firmei Inter-Sports Assets, în vară, de la Consiliul Local Giurgiu, aproximativ 29 de hectare de teren viran. Acesta este situat apropierea vămii Giurgiu şi a fluviului Dunărea şi l-a costat pe bossul Interagro aproape 500.000 de euro.
Noua „casă” a FC Astra va avea o capacitate de 12.000 de locuri, tribune acoperite, instalaţie de nocturnă, sistem modern pentru drenare şi încălzire subterană, o adevărată „bijuterie” pentru iubitorii de sport din Giurgiu. Acesta va putea găzdui meciuri din Europa League dar şi întâlniri inter-ţări.

Magazine, hotel şi ponton
În afară de stadionul propriu-zis urmează să fie construite terenuri de antrenament, sală de recuperare pentru sportivi, un hotel, magazine şi o zonă de agrement. Recunoscut drept un pasionat al „motoarelor” de orice tip, Ioan Nicolae vrea şi un ponton pentru acostarea navelor.
Lucrările preliminare la noul complex au început în septembrie, principala grijă a celor care se ocupă de construcţie fiind curăţarea terenului şi taluzarea acestuia.
„Este nevoie de un taluz cu o înălţime de şapte metri deoarece o parte din teren se află într-o zonă inundabilă” declara Marcel Cadar, directorul Inter-Sports Assets.
Conform planului iniţial, lucrările vor fi încheiate în la finele anului viitor sau la începutul anului 2013, atunci când FC Astra va debuta pe noua arenă. Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, pietrişul care urma să fie încărcat în barje şi trimis pe fluviu va ajunge cu întârziere la Giurgiu

În municipiul Giurgiu există actualmente două stadioane de fotbal care găzduiesc meciuri la nivelul ligilor a II-a şi a IV-a: „Marin Anastasovici” şi „Dunărea Port”. Arena „Marin Anastasovici” a fost construită în anul 1950 şi modernizată în 2005, în timp ce stadionul „Dunărea Port” a fost dat în folosinţă în anul 1935. Ultima investiţie de amploare în municipiul Giurgiu (în domeniul sportiv) a avut loc în anul 2008 atunci când a fost inaugurată sala de sport „Prietenia”, locul în care evoluează echipa de baschet masculin a oraşului.

 20 de milioane de euro va costa noul complex sportiv din Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite