Cei mai buni sportivi şi antrenori giurgiuveni ai anului au fost premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Giurgiu a premiat miercuri cei mai buni sportivi şi antrenori giurgiuveni din 2010. Pentru al doilea an consecutiv primul loc a revenit practicantului de arte marţiale Andrei Şotrocan. În vârstă de 17 ani, sportivul legitimat la CS Aquila Giurgiu a „strâns” 124,5 puncte.

Fondul de premiere de care DJTS a dispus în acest an a fost de 8.000 de lei, cu 25% mai mare faţă de 2009 în mult mai puţin faţă de 2007 sau 2008 atunci când la sfârşit de an s-au organizat Gale ale Sportului Giurgiuvean în care au avut loc mese festive şi invitaţi de marcă fiind premiate toate disciplinele sportive din judeţ şi toţi tinerii talentaţi.
„Din păcate criza financiară şi instabilitatea de la nivelul conducerii  Direcţiei au făcut ca în acest an să nu mai putem organiza o Gală a Sportului. Am premiat 11 sportivi şi 3 antrenori pentru că atât ne-a permis bugetul. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru faptul că şi în acest an au fost ambasadorii sportului giurgiuvean” a declarat pentru „Adevărul de Seară” consilierul din cadrul DJTS, Mirel Marin, cel care a făcut premierile.

1.000 de lei pentru cel mai bun sportiv
Luna decembrie i-a purtat noroc lui Andrei Şotrocan, acesta asigurându-şi titlul de „Sportivul giurgiuvean al anului” după cele două medalii de aur cucerite la Cupa Mondială de Kempo (2-6 decembrie, Budapesta) şi medalia de argint de la Campionatul Mondial de Kempo (13-17 decembrie, Antalya).
În ciuda faptului că în acest an a reuşit să îşi corecteze de două ori recordul personal şi să cucerească alte două titluri de Campion Naţional în proba de aruncarea greutăţii, Laurenţiu Popa (26 ani) a trebuit să se mulţumească cu locul II în topul judeţean, cea mai bună clasare din carieră.
Marea surpriză a reprezentat-o prezenţa lui Ionuţ Mitrea (16 ani) pe podiumul de premiere. Sportivul de la CS Aquila a adunat 65,5 puncte cu 1,5 mai mult decât Alexandru Şotrocan (fratele geamăn al câştigătorului).
DJTS Giurgiu i-a premiat pe sportivi cu sume cuprinse între 400 şi 1.000 de lei. Locul I a primit 1.000 de lei, locul II – 900 de lei, iar locul III – 800 de lei.

CEI MAI BUNI SPORTIVI GIURGIUVENI AI ANULUI (clasament):
1.    Andrei ŞOTROCAN (arte marţiale, CS Aquila Giurgiu) – 124,5 puncte
2.    Laurenţiu POPA (atletism, CSM Giurgiu) – 75 puncte
3.    Ionuţ MITREA (arte marţiale, CS Aquila Giurgiu) – 65,5 puncte
4.    Alexandru ŞOTROCAN (arte marţiale, CS Aquila Giurgiu) – 64 puncte
5.    Alin GHEORGHE (tir, CSM Giurgiu) – 45 puncte
6.    Mihaela NUNU (atletism, CS Atletic Giurgiu) – 42 puncte
7.    Florina RUSU (atletism, CSM Giurgiu) – 40 puncte
8.    Alexandru CRISTEA (tir, CSM Giurgiu) – 39 puncte
9.    Marius LIXANDRU (arte marţiale, CS Aquila Giurgiu) – 38 puncte
10.    Mirel IACOB şi Ionuţ BOBREC (ambii arte marţiale, CS Nova Force Giurgiu) – 37,5 puncte.


În afara sportivilor au fost premiaţi şi primii trei antrenorii cu cele mai bune rezultate din acest an. Ca şi în 2009 cel mai bun antrenor a fost desemnat profesorul Ion Chelu (arte marţiale, CS Aquila, premiat cu 600 de lei), urmat de Marian Damian (atletism, CSM Giurgiu, premiat cu 500 de lei) şi Anton Cristea (tir, CSM Giurgiu premiat cu 400 de lei).

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite