Cea de-a şaptea sesiune a Programului ,,Rabla” a demarat şi la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii care deţin autoturisme mai vechi de 10 ani le pot da spre casare. În municipiul Giurgiu există o singură societate care colectează maşini uzate.

Este vorba despre ,,Eco Remat” SRL situat pe şoseaua Ghizdarului nr.173. Această societate a colectat anul trecut 1500 de autoturisme, cele mai multe dintre acestea având o vechime mai mare de 10 ani. În judeţul Giurgiu mai există o societate de colectare a maşinilor uzate, în oraşul Mihăileşti, aceasta din urmă colectând în anul 2010, 671 de maşini, majoritatea proprietarilor locuind în zona de nord.

Vrea să îşi cumpere o maşină nouă

Ca şi în 2010, cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 de lei. Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei tichete valorice. Giurgiuvenii vin dis de dimineaţa la ,,Eco Remat” pentru a-şi da maşinile spre casare. Astăzi în jurul orei 9.00 erau staţionate în faţa societăţii 20 de autoturisme. Şi Tudor Burcescu şi- a adus Dacia veche de 20 de ani să o dea la casare. ,,Dau Dacia şi mai cumpăr două vouchere de la doi prieteni, deoarece vreau să îmi cumpăr un Logan nou. Eu merg mai mult la ţară, în comuna Izvoarele şi Dacia Logan e cea mai bună maşină, dat fiind faptul că drumul nu este tocmai bun” a spus Tudor Burcescu, proprietar.

Parcul auto Giurgiu are 1300 autoturisme vechi

Potrivit informaţiilor date de reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Giurgiu ( SPCRPCIV), până în prezent din parcul auto Giurgiu fac parte 48.675 autoturisme. Dintre acestea, 1.000 sunt fabricate în anul 2000, iar 300 de maşini au o vechime de peste 20 de ani. Şeful serviciului, comisar şef  Mihail Predescu îi sfătuieşte pe giurgiuveni să îşi cumpere maşini noi. ,,Taxele de primă înmatriculare la maşinile noi sunt mult mai mici, autoturismele au fiabilitate, garanţie şi revizii gratuite în funcţie de ofertele furnizorului, acestea ajungând şi până la 100.000 de kilometri” a spus pentru ,,Adevărul de Seară” comisarul şef Mihail Predescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite