Cazurile de viroze respiratorii, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiuvenii îşi şterg tot mai des nasul
Giurgiuvenii îşi şterg tot mai des nasul

Cabinetele medicilor de familie din Giurgiu au devenit tot mai aglomerate în utlimele zile. Tot mai mulţi oameni prezintă simpomele unei viroze respiratorii, majoritatea pacienţilor fiind copii şi bătrâni. Din fericire, la Giurgiu nu s-au înregistrat până acum cazuri grave, respectiv de pneumonii sau de gripă, spun medicii.

Pe de altă parte, aceştia precizează că în ultimele săptămâni, numărul cazurilor de „guturai” a crescut cu 50% faţă de luna septembrie.
Motivele pentru care numărul cazurilor de viroză respiratorie s-a dublat sunt legate de începerea şcolilor şi a grădiniţelor, precum şi a scăderii temperaturilor.
Medicul de familie Cosmin Georgescu susţine că antibioticele nu sunt indicate pentru tratarea virozelor. „Antibioticele nu fac bine în cazul copiilor. Nu îi ajută deloc, din contră, pot cauza reacţii adverse”, atenţionează medicul.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu a transmis deja tuturor medicilor de familie şi celor din spitale să raporteze până luni, 11 octombrie, toate cazurile de viroze respiratorii şi eventual de pneumonii sau de gripă înregistrate în perioada 4-10 octombrie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite