Cătălin Doncea - jandarmul de bronz la ping-pong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul-major participă de cinci ani la Campionatul Naţional de Tenis de Masă din cadrul M.A.I.

La 7 ani, Cătălin a reuşit să impresioneze antrenorii de tenis care căutau tinere talente prin şcoli. Abilitatea cu care mânuia paleta, i-a făcut pe aceştia să-i acorde o şansă şi aşa a devenit membru al Clubului Sportiv Automecanica.
„Urmăream la televizor tot ce ţinea de tenis de masă, îmi plăcea foarte mult Cristian Romanescu, actualul şef al Federaţiei Române de Tenis de Masă. Mă antrenam de cinci, chiar şase ori pe săptămână”, a povestit jandarmul.

De cinci ani, pe podium

A jucat în campionatele judeţene şi naţionale de juniori, iar mai târziu a făcut parte din echipa de tenis de masă a Giurgiului care juca în Divizia B.
„În 1994, activitatea clubului a încetat pentru că nu mai existau fonduri, însă am continuat să joc de plăcere alături de colegii mei de la club”, mai spune Doncea.
În 1992 s-a angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, la pază şi protecţie instituţională, însă chiar şi aşa nu a renunţat la pasiunea sa.
„M-a atras întotdeauna haina militară şi aveam toate calităţile ca să pot deveni jandarm”, mai spune giurgiuveanul.
În 2001 a participat pentru prima dată la Campionatul Naţional de Tenis de Masă din cadrul Ministerului Administaţiei şi Internelor, reuşind să se calificae pe locul II pe ţară. Plutonierul- major a continuat să fie selecţionat în lotul naţional de tenis, iar în 2010 a reuşit să se menţină pe podium, aducând la Giurgiu medalia pentru locul III. Acum se pregăteşte să plece într-un turnerui de pregătire, la Braşov, urmând ca în luna martie să se lupte cu cei mai buni tenismeni din Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru podium.

Întrebări şi răspunsuri

Cum reuşiţi să faceţi faţă antrenamentelor, având în vedere că lucraţi şi în tură de noapte?
„Fiecare moment liber îl folosesc pentru a merge la sală, să mă antrenez. Dacă intru de serviciu seara, am timp până după-amiază să merg două ore la antrenament. Important este să vrei, timp se găseşte”.

Aţi încercat să vă convingeţi băiatul să vă urmeze pasiunea?
„Da, fiul meu este un copil talentat şi deja practică acest sport. Chiar şi eu mă mai antrenez cu el când am timp.Mi-ar plăcea să facă mai mult decât mine, să aibă mai multă ambiţie, ca să reuşească”, a povestit jandarmul.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite