Cât costă curăţenia de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cu dare de mână şi în criză de timp plătesc firmelor de curăţenie între 200 şi 300 de lei pentru a avea casa „lună” de Paşte. În Giurgiu există două firme care oferă servicii de curăţenie. Angajaţii acestora robotesc în locul giurgiuvenilor cu dare de mână şi care nu reuşesc să-şi  pregătească locuinţele pentru Sărbătorile Pascale.

Criză sau nu, curăţenia de Paşte nu poate fi amânată, aşa că cine stă prost cu timpul liber şi mai are şi ceva bani în plus de cheltuit poate cere ajutorul firmelor specializate de curăţenie. Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar angajaţii firmelor de curăţenie lucrează de zor. Şi ca să-şi atragă clientela, preţurile practicate de firmele de profil au rămas aceleaşi cu cele de anul trecut. În Giurgiu există la acest moment două firme de curăţenie.
Serviciile de curăţenie includ spălarea geamurilor şi a tocurilor uşilor şi ferestrelor, aspirarea podelelor, ştergerea prafului, curăţenia în bucătărie, în grupurile sanitare, dezinfectare, curăţarea mochetelor, a gresiei şi a parchetului. Toate acestea durează, în cazul unui apartament obişnuit, circa şapte-opt ore, cu doi angajaţi.
 “Lucrăm cu doi angajaţi, iar curăţenia durează în medie 6-7 ore. Solicitări sunt, mai ales în această perioadă. În afară de firmele care au contract cu noi, giurgiuvenii apelează la serviciile noastre cel puţin o dată pe lună şi în perioada sărbătorilor. Avem cam trei clienţi pe zi, deci practic avem toată ziua ocupată”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Dan Buzea, reprezentantul unei firme de curăţenie.

170 de lei, pe cont propriu
Preţul pentru o curăţenie generală, într-un apartament cu două camere este de 200 plus TVA, iar pentru trei camere costul este de 300 de lei şi TVA.
 “Preţurile au rămas în urmă aşa că nu avem ce reduceri să oferim. Oricum, sunt cu mult sub cele din Bucureşti. Preţurile sunt orientative, diferă în funcţie de situaţie”, a mai spus Dan Buzea.
Gospodinelor care nu dispun de posibilităţi materiale pentru astfel de servicii le rămâne varianta curăţeniei pe cont propriu, numai că în acest caz giurgiuvencele trebuie să se aprovizioneze cu toate produsele necesare curăţeniei. Mai mult, pentru curăţarea şi spălarea unui covor, giurgiuvenii trebuie să mai scoată ceva bani în plus, tariful fiind de 5 lei pe mp. În total, curăţenia pe cont propriu, le-ar putea costa pe giurgiuvence în jur de 170 de lei.
Pe de altă parte, mai sunt şi gospodine care chiar dacă ar avea posibilitatea să se folosească de serviciile unei firme specializate, spun că munca lor e cea mai sfântă.
“N-am apelat niciodată la astfel de servicii. Mai bine cumpăr ceva de mâncare pe banii aştia, de făcut curăţenie în casă mai am déjà cumpărate o parte dintre soluţii. Sunt pretenţioasă aşa că mai bine fac singură curăţenie în casă”, a spus Diana Anghel, o giurgiuveancă de 39 de ani.

Cât costă curăţenia “la mână”
Soluţie curăţat geamuri – 6 lei
Lavete – 5 lei
Spray pentru mobilă – 8 lei
Soluţie pentru parchet – 14 lei
Soluţie pentru curăţat gresia şi faianţa – 14 lei
Soluţie pentru baie – 16 lei
Detergent pentru covoare – 10 lei
Soluţii pentru curăţat bucătărie – 12 lei



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite