Cărţile vin acasă la giurgiuveni printr-un apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii giurgiuveni vor putea deveni voluntari pentru Biblioteca Judeţeană I.A.Bassarabescu într-un proiect care vizează ajutorarea cititorilor care nu se pot deplasa la secţia de împrumut pentru că fie au dizabilităţi locomotorii, sunt internaţi în spital sau pentru că vârsta nu le permite.

Prima întâlnire pentru informarea tinerilor a avut loc astăzi, la Liceul „Nicolae Cartojan”, interesul reprezentanţilor bibliotecii fiind în special pentru tineri din clasele a IX-a şi a X-a având în vedere că aceştia dispun de mai mult timp liber faţă de colegii mai mari.
„Ne dorim să formăm o echipă de voluntari elevi, dar avem nevoie ca şi cadrele didactice să ne susţină în acest demers. Biblioteca s-a transformat într-un loc de socializare şi acest demers al nostru presupune acelaşi lucru. Practic, aducem zâmbetul pe buze celor care vor să citească, dar nu pot veni să împrumute cărţile, tinerii intră în contact cu aceştia şi astfel dezvoltăm relaţii umane”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Camelia Filip, şef serviciu Biblioteca Judeţeană  I.A.Bassarabescu.
Practic, abonaţii bibliotecii vor primi acasă volumele preferate, sub formă de împrumut, pentru două săptămâni după care cărţile vor fi recuperate.

Biblioteci pentru copiii instituţionalizaţi

„Răspundem apelului dumneavoatră”, serviciul de împrumut la domiciliu, a fost a fost implementat în urmă cu aproximativ doi ani.
„E un mod de a promova cultura mai ales că puţini sunt cei care mai citesc astăzi. E nevoie de sprijin pentru aceste persoane. Cei care vor să împrumute cărţi prin acest sistem pot apela numărul de telefon 0246-212346, noi le căutăm cârţile pe care vor să le citească şi le ducem acasă”, a mai spus Camelia Filip.
Copii instituţionalizaţi au făcut şi ei parte din proiectele Bibliotecii Judeţeane I.A.Bassarabescu. Reprezentanţii instituţiei creând pentru aceştia mici biblioteci cu titluri interesante vârstei lor.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite