Caramitru și Mălăele au făcut show la deschiderea Festivalului Teatrelor Dunărene de la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modul în care cei doi artişti au recitat poeziile a fermecat publicul giurgiuvean
Modul în care cei doi artişti au recitat poeziile a fermecat publicul giurgiuvean

Seara de luni, 14 noiembrie, a început cu un spectacol susținut de Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, intitulat “Caramitru, Mălăele-câte-n lună şi în stele”. Sute de giurgiuveni i-au aplaudat, minute în șir, pe cei doi actori ai teatrului românesc.  Sub sloganul „Giurgiu înseamnă şi festivalul de teatru”, până pe 17 noiembrie, pe scenă vor urca alături de „gazdele” de la „Tudor Vianu” artişti de la

Prima zi a celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Teatrelor Dunărene a debutat cu spectacolul “Cănuţă la bacalaureat” pentru ca mai apoi, pe scenă să urce Horațiu Mălăele și Ion Caramitru într-un spectacol de zile mari care a stârnit ropote de aplauze.

Sute de giurgiuveni au umplut sala mare a teatrului Tudor Vianu, alături de oficialități locale și invitați speciali. Evenimentele au continuat cu lansarea unei noi cărți, “Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi”, care poartă semnătura lui Mircea M. Ionescu, directorul teatrului giurgiuvean.

Seara s-a încheiat cu piesa de teatru “Nunta”.

Trofee pentru oaspeți și președintele Consiliului Județean
După încheierea momentului artistic, directorul teatrului “Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, le-a înmânat lui Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele câte un trofeu special care să le aducă aminte de Giurgiu. Cei doi şi-au arătat disponibilitatea de a susţine noi spectacole la Giurgiu, lăudând publicul prezent în sală.

Alături de cei doi mari slujitori ai scenei româneşti a fost premiat şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, cel care şi-a exprimat dorinţa ca la fiecare dintre spectacolele prezentate în cadrul festivalului, sala să fie la fel de plină ca la momentul prezentat de Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele.

Festivalul continuă
În această seară, giurgiuvenii sunt așteptați la piesa de teatru “Ultima dragoste a lui Don Juan”, începând cu ora 17.00, dar şi spectacolul “Poveşti de familie” al Teatrului “Maria Filotti” din Brăila la ora 18.30. Seara se va încheia cu un recital muzical susţinut de Vanesa Radu şi Cornel Cristei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite