Captură record de ţigări în vama Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost ascunse printre cutiile de produse cosmetice
Ţigările au fost ascunse printre cutiile de produse cosmetice

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit două TIR-uri încărcate cu aproximativ 900.000 de pachete de ţigări, valoarea acestora ridicându-se la aproape 8 milioane de lei.

Pachetele au fost descoperite în două automarfare conduse de doi greci, şoferii fiind în prezent cercetaţi penal pentru contrabandă şi deţinere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră(IJPF) Giurgiu a anunţat ieri, într-un comunicat de presă, că pe 9 octombrie, în jurul orei 15.30, la Vama Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul grec Valerios K., în vârstă de 53 de ani, care conducea un autocamion încărcat, potrivit documentelor de însoţire a mărfii, cu cosmetice din Grecia. Produsele erau destinate unei firme din Ungaria.


Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit ascunse, prin metoda „capac”, 450.000 de pachete de ţigări marca Kaif. Firesc, şoferul nu avea documente justificative de provenienţă şi transport a ţigărilor.

Tigările au fost ascunse între cutiile produselor cosmetice

Câteva ore mai târziu, un şofer al unui camion înmatriculat în România, ajuns în apropierea liniei de control din PTF Giurgiu Rutier, a abandonat maşina şi a încercat să fugă spre Bulgaria.

„ Imediat, poliţiştii de forntieră au constituit o echipă operativă care a reţinut, în zona podului Giurgiu-Ruse, persoana în cauză, identificată ca fiind un alt grec, Papadopoulos C, în vârstă de 29 de ani”, a anunţat IJPF Giurgiu.

Şi al doilea şofer avea documente de însoţire a mărfii pentru produse cosmetice din Grecia pentru o firmă din România. Poliţiştii au efectuat un control amănunţit  în cel de-al doilea autocamion, şi au descoperit 427.000 de pachete de ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută, şoferii celor două TIR-uri sunt cercetaţi penal pentru contrabandă, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite