Captură record de petarde în Vama Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele şi artificiile erau ascunse în portbagaj
Petardele şi artificiile erau ascunse în portbagaj

Politiştii de frontieră giurgiuveni nu au avut deloc parte de un Crăciun liniştit în acest an. În urma unui control de rutină efectuat în noaptea de 24 spre 25 decembrie la un microbuz care se întorcea din Bulgaria, aceştia au descoperit aproximativ 100.000 de petarde.

Luaţi la intrebări de poliţişti, cei doi bărbaţi asupra cărora s-au găsit petardele au afirmat ca le-au cumpărat din Bulgaria şi că intenţionau să le comercializeze în ţară. Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră spun că cei doi infractori sunt cercetaţi existând indicii că aceştia fac parte dintr-o reţea specializată în acest tip de trafic.
Cei care se riscă totuşi şi comercializează petarde care au peste 3 grame de material exploziv intră sub incidenţa legii 126/1995, această activitate fiind considerată infracţiune şi pedepsindu-se cu închisoare de la 3 luni la 1 an. În present, patru giurgiuveni s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinşi deţinând astfel de produse pirotehnice.
Medicii giurgiuveni susţin că în ultimii ani petardele sunt responsabile de tot mai multe accidente în special în rândul copiilor. “Cei mai mulţi vin cu arsuri în zona mâinilor. Există şi situaţii mai grave, în care petardele pot provoca leziuni oculare. Teribiliştii pot rămâne surzi, orbi sau mutilaţi pentru tot restul vieţii după o clipă de neatenţie” a declarat pentru “Adevărul de Seară” medicul de familie Cosmin Georgescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite