Cantină şi centru de zi pentru săracii din Ghimpaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Ghimpaţi va construi un centru de zi destinat beneficiarilor de ajutor social în valoare de 500.000 de euro. Construirea face parte dintr-un proiect integrat care vizează extinderea lucrărilor la reţelele de canalizare, apă şi modernizarea centrului cultural, în comuna Ghimpaţi.

Valoare proiectului depăşeşte 2 milioane de euro. Centrul de zi va fi ridicat pe o suprafaţă de 1949 mp, situată în intravilanul localităţii.

“Construcţia centrului se va realiza pe un nivel şi va viza organizarea de activităţi recreative, le vom asigura totodată masa şi toate nevoile pe care le oferi un astfel de centru în timpul zilei. Construcţia va avea în dotare şi o cameră de consiliere”, spune Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei.
În Ghimpaţi sunt în jur de 500 de persoane beneficiare de ajutor social. Reprezentanţii primăriei spun că vor avea acces la serviciile centrului nu doar asistaţii social dar şi pensionarii cu venituri mici.

Decizii în aşteptare

Licitaţia pentru realizarea proiectului s-a încheiat pe 11 septembrie, a fost stabilit un câştigător, însă acesta a fost contestat zilele trecute.

“ Licitaţia s-a desfăşurat urmând toate etapele legale, însă au existat contestaţii iar acum aşteptăm rezultatele din partea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi Curţii de Apel pentru a se putea semna contractul de realizare a lucrărilor incluse în proiect”, spun reprezentanţii Primăriei.

Investiţia este realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală- viaţa la ţară europeană- şi conform Programului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- măsura 3.2.2- care are ca obiect renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite