CSS Giurgiu pierde dramatic (scor 78-79) pe teren propriu partida cu BCM Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi aveau un avantaj de patru puncte cu numai cinci secunde înainte de expirarea timpului regulamentar, formaţia giurgiuveană a reuşit contraperformanţa de a pierde în cel mai echilibrat joc din acest sezon.

Deznodământ incredibil al întâlnirii dintre CSS Giurgiu şi BCM Piteşti disputate sâmbătă, 3 decembrie, în Sala Sporturilor şi contând pentru cea de-a unsprezecea etapă a Diviziei A la baschet masculin.

Cele două formaţii au mers cap la cap în cea mai mare parte a celor patru sferturi, finalul fiind unul greu de anticipat.

Giurgiuvenii au trecut de la extaz la agonie în ultimele cinci secunde ale jocului. Încurajaţi frenetic de fanii care au umplut până la refuz Sala Sporturilor, gazdele păreau că vor bifa prima victorie după aproape două luni de „secetă”.

Sârbul Stojakovic a transformat cele două libere de care a beneficiat cu douăzeci de secunde înainte de final şi nici cel mai pesimist suporter nu credea că „alb-negrii” mai pot pierde (scor 78-74).

A venit însă faultul lui Ciprian Mihai făcut la Velickovic, cel care se pregătea să arunce de trei puncte. Sârbul a beneficiat de trei aruncări libere pe care le-a transformat, piteştenii apropiindu-se la un singur punct (scor 78-77).

Pivotul Kinloch l-a faultat imediat pe Kraemer şi americanul CSS-ului avea dreptul la două „libere” cu patru secunde înainte de final. Ca niciodată, extrema giurgiuvenilor avea să rateze ambele aruncări însă chiar şi aşa era greu de crezut că oaspeţii mai pot face ceva.

Şi totuşi, în momentul în care mingea aruncată de Kraemer a lovit inelul după cea de-a doua aruncare ratată, Ciprian Mihai a comis un fault de începător şi cum giurgiuvenii aveau deja 5 greşeli comise în ultimul sfert, piteştenii beneficiau de două aruncări libere!

Slobodan Popovic şi-a păstrat calmul şi a reuşit să înscrie ambele aruncări, ducând scorul la 78-79! Giurgiuvenii au încercat în disperare de cauză o aruncare de la mare distanţă însă meciul era deja pierdut.

Au pierdut deşi au reuşit 11 aruncări de trei puncte

De la învingători s-au remarcat Darko Vujacic (21 de puncte, 6 recuperări), Damien Kinloch (17 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) şi Slobodan Popovic (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive).

De cealaltă parte, coordonatorul de joc Bosko Stojakovic a încheiat meciul cu 29 de puncte, 3 recuperări şi un indice de 25 la eficienţă. Deşi nu a fost pe teren din primul minut, Cătălin Vlaicu a reuşit cel de-al doilea double-double stagional cu 14 puncte şi 10 recuperări.

Trebuie menţionat şi faptul că CSS-ul a pierdut deşi a punctat de unsprezece ori de la linia de trei, în timp ce piteştenii au reuşit să înscrie prin acelaşi procedeu numai de patru ori.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite