CSS Giurgiu câştigă în faţa Politehnicii Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiuvenii au învins pentru a doua oară în acest sezon Politehnica Iaşi
Giurgiuvenii au învins pentru a doua oară în acest sezon Politehnica Iaşi

Echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a bifat duminică, 25 martie, cea de-a şaptea victorie din acest sezon al Diviziei A. Giurgiuvenii antrenaţi de Chris Terrell n-au avut nicio problemă contra Politehnicii Iaşi pe care a învins-o cu scorul de 91-82.

Aproape 300 de spectatori au venit duminică în Sala Sporturilor din Iaşi, cei mai mulţi dintre aceştia sperând la prima victorie din actuala stagiune.

Nu a fost deloc aşa pentru că oaspeţii, deşi nu l-au avut în teren pe Ray Kraemer (accidentat în jocul cu Energia Rovinari), au intrat concentraţi pe parchet reuşind să respecte calculele hârtiei.

CSS-ul a condus în permanenţă pe tabela de marcaj: 23-15 după primul sfert, 45-32 la pauză şi 70-52 înainte de ultimul sfert pentru ca tabela să indice la final 91-82 după ce ultimele zece minute au aparţinut ieşenilor.

Deşi Politehnica a dat cel mai bun marcator al meciului (Constantin Amarghioalei, 29 de puncte faţă de cele 21 reuşite de Kevin Sims), diferenţa a fost făcută de „rezerve”. Cei care au început pe bancă jocul cu „lanterna roşie” a clasamentului au reuşit să contribuie pe parcurs cu 25 de puncte, faţă de rezervele gazdelor care au marcat un singur coş de două puncte.

Partida dintre Politehnica Iaşi şi CSS Giurgiu a reprezentat şi întâlnirea dintre conducătorul de joc Alexandru Botez şi echipa de la malul Dunării, acesta aflându-se anul trecut în lotul care reuşea în premieră să promoveze pe prima scenă a baschetului românesc.

În cele 28 de minute în care s-a aflat pe parchet, Botez a marcat 14 puncte, 12 dintre acestea în urma unor aruncări de la mare distanţă.

De cealaltă parte, în afara lui Kevin Sims s-au mai remarcat Brian Burrell (19 puncte şi 6 recuperări), Damon Powell (13 puncte), Zoran Milovic (12 puncte) şi Cătălin Vlaicu (10 puncte şi 12 recuperări pentru un nou double-double).

În urma acestei victorii, CSS Giurgiu (locul 13) egalează la puncte pe Dinamo Bucureşti (locul 12), însă bucureştenii au avantajul rezultatului direct.

Următoarea partidă a formaţiei giurgiuvene va avea loc sâmbătă, 31 martie, pe teren propriu, contra echipei Gaz Metan Mediaş.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite