Bulgarii vor barieră în punctul de trecere a frontierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bariera ar putea fi montată în maximum două săptămâni
Bariera ar putea fi montată în maximum două săptămâni

După ce la începutul lunii autorităţile bulgare au decis micşorarea taxei încasată la trecerea podului care leagă oraşele Ruse şi Giurgiu, în cazul autoturismelor, de la şase la doi euro, acum oficialii de peste Dunăre vor să schimbe modalitatea de plata a acesteia şi să monteze o barieră în punctul de trecere al frontierei. Oficialii cred că prin noua măsură vor reuşi să elimine corupţia.

„Anunţul a fost făcut la începutul săptămânii de ministrul de finanţe bulgar, Simeon Deancov care a spus că e nevoie de măsuri noi pentru eliminarea corupţiei din punctul de trecere al frontierei.  Existau situaţii în care nu toţi care treceau vama plăteau taxa de pod la ghişee şi aşa prin montarea barierei se va face ordine şi toată lumea va plăti”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Simeon Trifonov, jurnalist bulgar la ruseinfo.net.

Costuri de 50.000 de euro

Oficialii bulagari vor ca bariera să fie montată în punctul de trecere a frontierei Ruse în maximum două săptămâni, iar investiţia pe care vor trebui să o suporte se ridică la 50.000 de euro.
“Va fi montată în primă fază o singură barieră doar pentru autoturisme, pentru maşinile cu tonaj mare păstrându-se deocamdată acelaşi sistem de plată al taxei la ghişee. Bariera va fi montată doar în partea bulgară, este o decizie doar a autorităţilor de aici. Cei care vor tranzita vama vor avea posibilitatea să schimbe banii la un ghişeu ca să poată plăti la barieră. Se pare că aceasta va funcţiona pe bani, dar e posibil să se introducă şi sistemul cu cartelă magnetică”, a mai spus Simeon Trifonov.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite