De-a-ndoaselea: bulgarii, la shopping în România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulgarii cumpără dulciuri româneşti
Bulgarii cumpără dulciuri româneşti

Excursiile de-o zi în Bucureşti sunt preferatele vecinilor de la sud, care nu pierd ocazia să dea o raită prin magazine. Agenţiile de turism din Ruse organizează periodic mini-excursii în Capitală, pentru numai 25 leva. După ce vizitează mai multe obiective turistice, bulgarii merg la cumpărături în mall-uri.

Excursiile pentru o zi în Bucureşti au devenit o atracţie pentru cetăţenii bulari, mai ales în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Agenţiile de turism din Ruse organizează, în funcţie de numărul doritorilor, mini-excursii în care vecinii bulgari au la dispoziţie, după vizitarea Casei Poporului şi diferite muzee, şi două ore de shopping în mall-urile din Capitală.

Bulgarii cumpără dulciuri româneşti

“Bulgarii sunt mai interesaţi de această variantă pentru că preţul pentru excursiile de o zi sunt mai ieftine decât o cursă obişnuită pe ruta Ruse-Bucureşti. Se organizează grupuri de minimum 16 persoane, maximum 50 iar plecările au loc de fiecare dată la 6.30 dimineaţa”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Adrian Şipoş, reprezentant Vien Travel Ruse.

Plecările în mini-excursiile bulgăreşti se fac în general cu autocarele proprii ale agenţiilor de turism sau cu autoturisme închiriate.
În cele două ore de shopping  în Capitală, bulgarii dau iama în dulciurile româneşti deşi la ei sunt mai ieftine. Preferatele lor sunt ciocolatele şi bomboanele, la fel cozonacul românesc şi vinurile.

.

“Am venit de mai multe ori în România. Merg la Bucureşti de unde cumpăr dulciuri şi tot ce mai avem nevoie”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Velis Dimitrov. Pe de altă parte, sunt şi bulgari cărora nu le pasă de taxa de pod şi vin la cumpărături în marile magazinele româneşti.


“Cumpărăm dulciuri dar şi produse din carne. Unele sunt mai scumpe decât la noi dar sunt foarte bune”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Gyula Husein.

.
.

De aceeaşi părere este şi Rosi Constantinova care a spus că dulciurile sunt foarte bune. “Vin şi la Giurgiu ca să mă aprovizionez şi pentru o perioadă mai lungă nu doar de sărbători”, a completat aceasta. Potrivit datelor Inspectoratului Poliţiei de Frontieră  numărul bulgarilor care trec prin Vama Giurgiu, înainte de sărbătorile de iarnă, a crescut de la 200 de autoturisme la 400. Cei mai mulţi dintre cetăţenii bulgari sunt din Ruse, Varna, Sofia, Veliko-Târnovo şi Sofia.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite