Bulgarii din Piaţa Centrală au scăpat doar cu avertismente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa comercianţilor bulgari a fost confiscată
Marfa comercianţilor bulgari a fost confiscată

Comercianţii bulgarii care-şi vindeau, ieri, marfa pe marginea trotuarului din Piaţa Centrală au fost luaţi la verificat de Administraţia Domeniului Public şi Privat Giurgiu (ADPP), după ce reporterii „Adevărul de Seară” au solicitat conducerii instituţiei un punct de vedere cu privire la faptul că bulgarii îşi vând marfa fără să aibă documente de provenienţă.

Controlul-fulger s-a încheiat doar cu avertismente din partea ADPP, Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Poliţiei Comunitare, însă produsele textile găsite la comercializare au fost confiscate.
„E bine că s-a făcut această acţiune. Este un control care a fost organizat în urma solicitării informaţiilor cu privire la această situaţie de către ziarul «Adevărul de Seară». Deocamdată au fost doar avertizaţi. Amenzile aplicate pentru acest gen de nereguli sunt foarte mici şi tocmai de aceea din această lună vor fi mărite” , a spus Liviu Popazu, directorul ADPP Giurgiu.
Ieri, produsele de curăţenie şi dulciurile erau vândute la grămadă, pe tarabe improvizate din lăzi goale. Nu toţi fac bani fără documente legale şi taxe plătite către autorităţile locale. Cei care şi-au închiriat spaţiu în Piaţa Centrală plătesc, în fiecare zi, 2,14 lei/mp.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite