Bulgarii au redus taxa de pod Ruse-Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Prieteniei
Podul Prieteniei

Guvernul bulgar a decis micşorarea taxei de tranzit pe podul „Prieteniei” care leagă oraşele Ruse şi Giurgiu de la şase la doi euro. Măsura va intra în vigoare peste zece zile şi este valabilă numai pentru automobile, mijloacele de transport mai mari urmând să plătească aceleaşi taxe ca şi până acum.

Autorităţile vecinilor de la sud de Dunăre s-au ţinut de cuvânt şi au recurs la această metodă pentru a creşte potenţialul turistic şi economic al regiunii Ruse şi al întregii ţări. Deocamdată decizia este unilaterală, cei doi euro urmând să fie plătiţi doar la ieşirea din Bulgaria prin vama Ruse. În continuare, autoturismele care vor trece podul „Prieteniei” prin vama Giurgiu (România) vor plăti şase euro.

Jurnalistului bulgar Simeon Trifonov de la publicaţia online „RuseInfo” a declarat pentru "Adevărul de Seară" că proiectul propus iniţial spre adoptare prevedea şi reduceri ale taxelor de pod pentru microbuze şi autocare. „Chiar dacă nu s-a adoptat acum, cred că este vorba doar de-o chestiune de câteva luni până când vor fi micşorate şi taxele pentru microbuze şi autocare. Au fost cerute nişte analize financiare suplimentare”.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) din România declarau de curând că ultimele discuţii comune pe subiectul reducerii taxei de pod  au avut loc anul trecut la Sofia,  partea română propunând ca fiecare dintre cele două ţări să facă mai întâi un studiu de impact referitor la reducerea taxelor, raportat la trafic pe categorii de autovehicule, care să poată argumenta decizia ce va fi luată. Se pare că bulgarii s-au mişcat mai repede.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite