Bugetul Casei Judeţene de Sănătate, suplimentat cu 5.000.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate(CJAS) Giurgiu scapă de o parte din datorii, după ce a primit, în urma rectificării bugetare, 5.098.000 lei. Banii care vor fi redirecţionaţi către furnizorii de servicii medicale cu care există încheiate contracte.

De cele mai mari sume vor beneficia spitalele (3.817.000 lei) şi Serviciul de Ambulanţă (789.000 lei). Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu vor fi alocaţi 1.929.000 lei, banii fiind utilizaţi pentru plata salariilor personalului medical.
Restul banilor, primiţi de CJAS, vor merge către plata aparatelor auditive şi protezelor, medicilor specialişti, consultaţiilor medicilor de familie dar şi pentru chitarea serviciilor medicale oferite de laboratoarele de analize, radiologie şi imagistică şi explorări funcţionale.
Directorul CJAS Giurgiu a spus pentru „Adevărul de Seară” că banii vor ajunge pentru acoperirea plăţilor doar până la sfârşitul anului.

Datorii la plata furnizorilor de medicamente

 „Sumele trebuie să treacă în primul rând prin şedinţă de consiliu şi să fie aprobate din hotărâre de consiliu judeşean. Suma este destul de consistentă  şi toate spitalele din judeţ au primit bani”, a spus Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.
Pentru plata medicamentelor nu a fost alocată, însă, nici o sumă şi deja CJAS înregistrează o întârziere pentru plata furnizorilor, de o lună şi jumătate. Conform termenelor de plată, CJAS ar fi trebuit să plătească furnizorii de medicamente inclusiv pentru luna aprilie, însă ultima plată a fost făcută în octombrie.
„S-a achitat până la luna martie, parţial, însă situaţia este aceeaşi în toată ţara. Nu avem bani ca să plătim şi nu ştim când vom primi bani. Deocamdată nu s-a comunicat din partea farmaciilor vreo sistare a eliberării medicamentelor gratuite şi compensate”, a mai spus Florentina Popescu.
Elena Păun , preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Giurgiu confirmă spusele directorului CJAS şi spune că situaţia se poate înrăutăţi dacă nu vor fi făcute plăţile, iar cei care vor avea de suferit vor fi giurgiuvenii.
„Suntem blocaţi pentru că nu mai putem face comandă la furnizori. Chiar dacă facem solicitări, ei ne spun că nu au medicamentele respective pe stoc. Dacă nu vor fi făcute plăţile, stocurile de medicamente se vor epuiza şi nu vom mai putea acorda medicamente compensate şi gratuite”, a completat Elena Păun.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite