Bossul Poliţiei Giurgiu a fost mazilit. Comisarul-şef Nicolae Dobrin a fost acuzat de management defectuos şi retrogradat într-o funcţie inferioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Dobrin a fost retrogradat la sfârşitul săptămânii trecute, informaţie confirmată de oficialii MAI printr-un comunicat solicitat de reporterii "Adevărul". Măsura a fost luată de Consiliul Superior de Disciplină şi Inspectoratul General al Poliţiei Române în urma unui control efectuat pe parcursul ultimelor luni.

După un an de zvonuri şi speculaţii, comisarul şef Nicolae Dobrin (54 ani), şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu a fost demis din funcţie în urma concluziilor rezultate la finalul verificărilor efectuate de Corpul de Control.

Surse din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) spun că motivul este, negru pe alb, managementul defectuos.

"Eu sunt încă la serviciu"

“A fost dispusă măsura sancţionării cu trecerea într-o funcţie inferioară, ca urmare a propunerii formulate de către Consiliul Superior de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române, întrunit în baza concluziilor formulate urmare a controlului efectuat de Corpul de Control.

Potrivit legii, cu privire la măsura de sancţionare aplicată, ofiţerul în cauză are dreptul de a formula constestaţie, în termen de cinci zile de la comunicare” se arată într-un comunicat remis de Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.

Contactat telefonic, Nicolae Dobrin s-a pierdut în explicaţii contradictorii, negând că ar fi primit vreo decizie de schimbare din funcţie şi spunând în acelaşi timp că nu a contestat încă ordinul primit.

“Eu sunt încă la serviciu, îmi fac treaba. Dacă aveţi un comunicat de la minister, daţi-l", a spus Dobrin după care a continuat specificând că nu a primit niciun document care să-i fie adresat.

“Eu nu ştiu despre faptul că am fost sancţionat, oricum sunt atâtea funcţii în ţara asta…”, a mai declarat acesta, subliniind că este opţiunea sa dacă va contesta sau nu decizia destituirii.

Acesta putea face contestaţie la decizie până ieri seară. În cazul în care a depus contestaţie el îşi păstrează funcţia până la soluţionare, răspunsul final urmând să fie dat în maximum 15 zile.

"Dictator" pentru subalterni

Decizia de destituire din funcţie a fost transmisă şefului IJP Giurgiu încă de la data de 24 iunie şi a venit ca o “mănuşă” pentru subordonaţii lui Dobrin care se săturaseră să-şi desfăşoare activitatea sub dictatura sa.

Mai multe voci din poliţie susţin că şeful poliţiei obişnuia să aibă un vocabular neadecvat în care tot ceea ce spunea el era sfânt, iar propunerile celorlalţi poliţişti nu erau luate în seamă.

Aceeaşi atitudine belicoasă o avea chiar şi la şedinţele de instruire a poliţiştilor la intrarea în tură.

“Avea un limbaj necorespunzător şi un stil dictatorial de a conduce. Nu accepta sfaturile şi propunerile celorlalţi, doar ce spunea el era bine”, ne-au declarat sub protecţia anonimatului, surse din poliţie.

Ultima ispravă de acest gen a avut loc marţi după-amiază în urma unei şedinţe la care au participat toţi şefii din poliţia giurgiuveană. “Nu a spus nimic despre sancţiune,nici măcar nu a salutat. A ieşit răutatea din el. A spus că suntem slab pregătiţi şi că nu ne facem treaba” a spus o altă sursă din poliţia giurgiuveană.

Un alt motiv pentru care Dobrin nu mai era privit cu ochi buni de către subalterni este faptul că în ultima perioadă, şeful poliţiei era mai mult interest de politică decât de problemele poliţiştilor. El devenise o prezenţă constantă la toate petrecerile câmpeneşti sau întâlniri de taină cu reprezentanţi ai puterii.

Cine este Dobrin?

Comisarul-şef Nicolae Dobrin a fost numit în fruntea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu în urmă cu cinci ani, mai exact în mai 2006, venind din funcţia de şef Serviciu Precursori, laboratoare Clandestine şi Culturi din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate - Direcţia Antidrog. Este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi şi ak Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ambele din Bucureşti.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite