Bolizii care defilează pe şoselele din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile luxoase şi cu sute de cai-putere fac senzaţie printre şoferi şi pietoni de fiecare dată când sunt scoase pe şoselele din Giurgiu. Cosmin Boboc (26 ani), patron de restaurant, a cheltuit 60.000 de euro pentru a se asigura că maşina pe care o conduce atrage toate privirile.

Lucioase, puternice, robuste şi impunătoare, maşinile de sute de cai putere, căci despre ele este vorba, fac senzaţie de fiecare dată când sunt scoase pe şoselele din Giurgiu. „Aspiratoarele” de fete le fac pe domnişoare să ofteze lung şi să privească în urmă secunde bune, în timp ce bărbaţii, la semafor, nu scapă din ochi niciun detaliu al bolidului de pe banda alăturată.

Un oraş sărac, Giurgiu a ieşit mereu în evidenţă pentru maşinile puternice şi luxoase care „defilează” pe străzi.
Pasiunea nu ţine cont de limite atunci când şi buzunarul permite şi în timp ce unii se mulţumesc doar să fie la volanul unei limuzine de lux, alţii îşi supun maşina modificărilor la scurt timp după ce i-au devenit proprietari.

Cosmin Boboc (26 ani) este administratorul unui lanţ de restaurante. Astăzi conduce un Chrysler 300C pe care şi l-a cumpărat în urmă cu doi ani. A plătit pentru el 45.000 euro şi l-a adus cu feribotul direct din Statele Unite.

VEZI AICI FOTOGALERIE

„Operaţii estetice” de 15.000 euro

La nici zece kilometri făcuţi, Cosmin a decis că e timpul să o supună câtorva „operaţii estetice” care i-au mai scos din buzunar mai mult de 15.000 euro.

„I-am schimbat întâi turbina, injectoarele, pompa de alimentare, frânele, admisia şi evacuarea şi am resoftat-o. Din fabrică avea 218 cp, acum are 300 cp. Mi-a plăcut foarte mult maşina aşa cum era când am luat-o dar nu am vrut să rămână aşa. Să vină cineva, lângă mine, cu aceeaşi maşină şi să nu-l pot depăşi. Toate modificările le-am făcut în Bucureşti pentru că aici este greu, e periculos”, povesteşte Cosmin.

Giurgiuveanul spune că simţea nevoia să conducă o maşină spaţioasă, impunătoare, având în vedere că venea de la volanului unui Smart.

„Smartul este o maşină mică, era ca o cămaşă cu un nasture descheiat. Am simţit nevoia să fie o maşină mai spaţioasă şi aşa am ales-o. Sunt foarte încântat, are motor Mercedes şi o garanţie de patru ani. Se aşează foarte bine la drum, e o plăcere să o conduci, îi place la 180 km/h, o simţi că acolo se aşeză cel mai bine. Am mers cu această viteză în Germania, acolo se poate, la noi e ilegal. Nu am avut nicio problemă cu ea”, mai spune Cosmin.

Şi-a „desenat” propria maşină

Cosmin Şoricel (27 ani) este arhitect.  În urmă cu patru ani şi-a cumpărat un Volkswagen Bora pe care a dat 26.000 euro. Astăzi, maşina lui este complet schimbată şi modificată şi este mândru de ea.

image

„Era urâtă când am luat-o. Era înaltă, avea roţile mici. A rămas aşa o bună perioadă de timp dar, odată ce am început să studiez arhitectura m-am apucat să o modific. Întâi i-am pus folii, faruri xenon, i-am schimbat semnalizarea, stopurile, sistemul audio, i-am montat cameră video de marşalier, am luat alte jenţi, i-am pus distanţiere faţă-spate ca să-i dea stabilitate”, povesteşte Cosmin.

Tunarea maşinii i-a scos din buzunar alţi 26.000 euro, iar modificările nu se opresc aici.

„N-aş schimba-o pentru nimic. Sunt foarte mulţumit de cum arată acum după toate operaţiile estetice. Am vrut să o modific pentru că nu-mi plac maşinile de serie, îmi place să ies în evidenţă şi maşina este unul dintre modurile în care poţi face acest lucru”, mai spune arhitectul.

Pasiune pentru maşini sport

Un alt pasionat de cai-putere este Alin. El are un Audi TT pe care l-a cumpărat de numai un an. A dat pe el puţin peste 25.000 euro. Este foarte încâtat de achiziţia făcută şi spune că şi-a dorit întotdeauna o maşină sport.

„Este o maşină foarte bună, rapidă. Nu am avut probleme cu ea şi nici nu cred că o să apară vreuna. A meritat investiţia şi-n plus ieşi în evidenţă. Fetele, mai ales, se uită lung de câte ori ies cu ea”, povesteşte Alin.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite