Bogdan Mîşu - "Revoluţionarul" hard-rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respiră rock prin toţi porii despre care spune că este un mod de viaţă. La nici 18 ani, Bogdan este liderul trupei giurgiuvene Revolution înfiinţate în urmă cu un an

Muzica îi curge prin vene. A început să studieze chitara clasică, apoi a trecut la bas iar în prezent se concentrează pe voce.

Susţine că un pasionat al acestui gen nu trebuie să se îmbrace într-un anumit fel, să fie tatuat, cu cercei şi părul vâlvoi. „Rockerul este cel care ascultă rock. Faptul că îţi pui cercei nu te face să cânţi mai bine” susţine basistul.

O chitară veche şi prăfuită. Acesta este primul lucru de care Bogdan îşi aminteşte. Curiozitatea l-a împins să îşi roage tatăl să-l înveţe câteva acorduri.

Chitarist al trupei locale „Radical” înainte de Revoluţie, părintele lui Bogdan a devenit un adevărat idol pentru puşti. „Tata m-a învăţat primele acorduri.

Atât eu cât şi fratele meu Alex eram fascinaţi de-o baladă rock pe care o cânta el pe vremuri. Era o piesă cu un mesaj mult prea intens ca să te adoarmă” îşi aminteşte Bogdan, cel care spune că pe viitor ar vrea să înregistreze piesa respectivă „în familie”.

Cânta în faţa blocului
Ulterior a început să se inspire din melodiile celor de la Phoenix şi Iris. „Aveam foarte multe discuri de vinil cu ei”.

La zece ani a intrat în prima „trupă” cântând în faţa blocului şi prin parcuri. „Cântam împreună cu fratele meu şi cu încă un băiat din cartier. Nici măcar nu aveam un nume. Cântam de plăcere, îndeosebi piese ale celor de la Metallica” susţine Bogdan care în acest timp studia şi chitara clasică la Şcoala de Arte împreună cu profesorul Ernest Dicu.

„Era senzaţional ceea ce făcea domnul Dicu, îl veneram. Cântase şi el într-o trupă la Bucureşti şi ne povestea foarte mult. Şi acum mai trecem pe la dânsul pentru că este o sursă inepuizabilă de informaţii”.

În anul 2006, Bogdan a făcut rost de-o chitară bas. Datorită faptului că fratele său intrase într-o trupă, NNB, mergea să asiste la repetiţii.

„Au vrut să mă coopteze în trupă, însă ca vocalist. Am refuzat pentru că vocea mea era în formare. În hard rock o voce piţigăiată e prea mult” susţine muzicianul.

A trecut (şi) la microfon
„Antrenamentul” din internatul liceului „Ion Maiorescu” l-a ajutat pe tânăr care a fost contactat de alţi doi pasionaţi de rock care i-au propus să intre ca basist într-o trupă nou înfiinţată denumită „Evolution”.

Divergenţele legate de stilul trupei a făcut band-ul să se scindeze. Bogdan împreună cu Radu Burcea, unul dintre acei tineri, au înfiinţat „Revolution” şi s-au axat pe hard rock.

Bogdan a preluat microfonul  îndeplinind atât rolul de basist cât şi de vocalist. Trupei s-a alăturat Cristina (ritm) şi Shorty (tobe). S-au specializat pe coveruri, în special din repertoriul celor de la Guns N’ Roses. Repetiţiile se ţin în special la Palatul Copiilor acolo unde sunt ajutaţi de profesorul Stan Truică.


Profil
NĂSCUT: 28 octombrie 1993, la Giurgiu.
STUDII: Elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Economic Administrativ „Ion Barbu”, secţia contabilitate.
FAMILIE: Are un frate mai mare, Alexandru, de asemenea pasionat de muzică.

CE-I PLACE: Bogdan spune că îi place să iasă în oraş împreună cu prietenii şi să se menţină în formă făcând sport. Se relaxează citind cărţi cu vampiri şi spune că melodia sa preferată este „Show me how to live” aparţinând lui Chris Cornell.
CE NU-I PLACE: „Mă deranjează faptul că în România se promovează în continuare un gen de muzică de o calitate îndoielnică cu un mesaj greşit”.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
1) Au „rockerii” lipici la fete?
Nu ştiu cât de mult au, însă eu am cucerit-o pe prietena mea cu ajutorul muzicii. Suntem împreună de aproape o jumătate de an şi ne-am cunoscut după ce ea a ascultat o piesă de-a noastră pe care o postasem pe youtube.
2) Cum pot tinerii să asculte piesele interpretate de voi?
Nu avem un site al trupei, însă avem un cont pe Facebook. Curioşii pot să ne asculte şi să afle informaţii despre noi, dându-ne un „like” acolo.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite