Bogdan Iordache - face cocktailuri ca la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să lucreze în domeniu în urmă cu 10 ani, a deschis mai toate barurile din oraş, a lucrat pentru Casino Riviera Bucureşti şi s-a specializat ca barman la Miami.

Viaţa de student în căminele din Capitală nu e deloc uşoară şi cum hainele, cluburile şi ieşirile cu prietenii costă, Bogdan a cunoscut pe pielea lui “greutăţile” vieţii de student. A început să lucreze într-un club şi cum nu avea experienţă s-a văzut nevoit să recurgă la un artificiu.
“Aveam nevoie de bani, am văzut un afiş de ofertă de muncă şi m-am gândit să încerc şi eu. Nu aveam experienţă aşa că am făcut un cv fals în care am scris că am lucrat în mai multe baruri din oraşul meu numai că la acel moment erau foarte puţine locaţii de acest gen. Aveam cunoştinţe lagate de bar, dar doar din postura de consumator”, a povestit Bogdan.

Timp de doi ani a lucrat ca barman în cluburile de noapte din Capitală şi în 2002 a plecat din ţară.
“Am plecat la câţiva prieteni în Germania care aveau un bar. Am lucrat patru luni după care am plecat în Spania. Timp de un an de zile am lucrat ca barman”, a mai spus tânărul.
S-a întors în Giurgiu, iar talentul său în a mânui sticlele şi cocktailurile care ieşeau din mâna lui a stârnit rapid interesul patronilor de baruri din oraş. Timp de patru ani, atât cât a stat în ţară, a lucrat în toate localurile giurgiuvene de la acel moment. Şi-a dorit mai mult, aşa că a aplicat pentru un job de barman pe o navă de croazieră în cadrul companiei Carnival Cruise Lines.

Specializare cu elitele din Miami
“Am văzut un anunţ pe internet şi m-am înscris şi eu pentru preselecţie. M-au sunat după şase luni, nu mai speram să mă sune”, îşi aminteşte giurgiuveanul. Odată cu acest contract, Bogdan s-a specializat în meseria de barman cu cei mai buni în domeniu din Miami.
“Aveam nişte trainer foarte buni, am învăţat tot ce era nevoie, de la cum să pregăteşti băuturile, cum să le amesteci, până la mod de servire şi cunoştinţe maxime despre alcool. Aici nu aş fi avut unde să acumulez atâtea cunoştinţe. Am ajuns în destinaţii de vis, Texas, Insulele Caraibe, Riviera Mexicană, Los Angeles, a fost minunat”, mai spune barmanul.

Familist convins
În 2008 s-a reinors în Giurgiu şi timp de două luni “a stat pe bară” pentru că nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Oferta a venit din partea unei cafenele cunoscute din oraş, numai că în acelaşi timp şi-a încercat norocul şi în Capitală. Lucra simultan, şi în Giurgiu dar şi în Bucureşti, la cel mai exlusivist casino din Capială care avea să se deschidă la acel moment, Riviera Casino.
Chiar dacă norocul avea să-i surădă în continuare, giurgiuveanul spune că a refuzat mai multe oferte departe de casă, tocmai pentru că soţia sa era însărcinată. Acum lucrează în două locaţii din oraş şi spune că deviza după care se ghidează în activitatea sa este”Nu poţi să lucrezi cu miere fără să-ţi lingi degetele”.
“Nu văd această activitate ca pe un loc de muncă, îmi place ce fac şi intru de fiecare dată în atmosferă cu clienţii. Mulţi barmani din ţară se pricep să arunce cu sticlele şi să facă show, dar în pahare nu se află mai nimic”.


PROFIL
BOGDAN IORDACHE
- Născut 7 iulie 1981, jud. Giurgiu, oraş Giurgiu
- Liceul Economic “Ion Barbu”, profil Finanţe-Contabilitate, Facultatea de Limbi Străine, Universitatea Dimitrie Cantemir
- Căsătorit, 1 copil (Bogdan în vârstă de 11 luni) – Chiar dacă şi-a dus micuţul de mai multe ori în barurile în care lucrează, spune că nu l-ar îndruma niciodată spre această meserie.

CE- I PLACE: Îi place muzica house, să-şi petreacă timpul cu băiatul său de  nici un an şi sse relaxeze atunci când este liber.
NU-I PLACE: “Nu-mi plac beţivii, şi nici oamenii care fac promisiuni fără să se poată ţine de ele”, spune Bogdan.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Care este secretul unei băuturi perfecte?
“În primul rând trebuie să fie compusă numai din băuturi Premium. Niciodată, cantitatea nu se modifică, nu ai voie să te abaţi de la reţetă. În 90% din cazuri, cockteilurile băute în baruri diferite, nu vor fi la fel din cauza barmanului. E drept că sunt multe reţete şi sunt barmani care le modifică pe cele clasice, ceea ce e greşit. Întotdeauna, oriunde în lume, băturile clasice vor rămâne cap de afiş în toate meniurile din lume”, a povestit barmanul.
Care sunt dezavantajele meseriei de barman?
“În primul rând nu stai prea mult pe acasă, programul este prelungit pentru că barmanul pleacă acasă atunci când pleacă ultimul client. Statul execsiv în picioare îşi spune cuvântul la un moment dat şi atunci când eşti oboist să ma ţii piept şi clienţilor nemulţumiţi nu e deloc uşor. Mai mult, îmi pare rău că meseria de barman nu este una pe care să o poţi exercita pentru o perioadă lungă de timp”, mărturiseşte Bogdan.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite