Blocuri de lux, în căutare de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două blocuri noi din oraş vor fi predate, la cheie, celor care vor să locuiască în condiţii superioare celor existente la acest moment pe piaţa imobiliară. Un apartament nou costă  între 55.000 şi 65.000 de euro, în timp ce preţul unei locuinţe din aceeaşi zonă este de 40.000 de euro

Noile apartamente, cu două sau trei camere, se află deocamdată la nivel de ofertă pe listele de vânzări şi închirieri ale agenţilor imobiliari, fără ca mulţi giurgiuveni să se înghesuie.
Ambele blocuri sunt situate în zone foarte bune ale oraşului, iar agenţia imobiliară oferă posibilitatea clienţilor să-şi aleagă mobilierul, după bunul plac. Preţurile de vânzare i-au descurajat însă pe unii dintre giurgiuvenii aflaţi în căutarea unui apartament.
„Am văzut că s-au finalizat lucrările, dar nu ştiam că s-au scos la vânzare. Mi-ar plăcea şi mie un apartament nou, la cheie, dar trebuie să fac un credit la bancă să-mi pot cumpăra”, a spus giurgiuveanul Aurelian Neagoe.

Potenţiali cumpărători: oameni de afaceri străini

Cele două blocuri, începute înainte de Revoluţie, au fost preluate la începutul anilor ’90 şi finalizate acum doi ani de mai mulţi oameni de afaceri, iar acum au ajuns printre ofertele agenţilor imobiliari.
„Agenţia noastră a preluat toate apartamentele de la oamenii de afaceri care deţin aceste construcţii pentru a le oferi spre închiriere şi vânzare. Este o noutate pentru Giurgiu faptul că oamenii pot să închirieze un apartament în condiţii de lux şi nu cu mobilier vechi, uzat sau o stare generală care lasă de dorit”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Daniela Drăgan, reprezentantul agenţiei imobiliare care vinde sau închiriază apartamentele.
„Publicul ţintă” al acestor construcţii este unul elitist, după cum susţin agenţii imobiliari.
“Apartamentele au două balcoane, gresia este diferită în fiecare cameră. Peste tot există montate aparate de aer condiţionat, iar beneficiarii vor plăti exact atât cât consumă având în vedere existenţa contorizării individuale. Acest gen de locuinţe de adresează în general unei clase Premium, iar targetul nostru sunt în special oameni de afaceri stăini, bulgari care au nevoie de o locuinţă aici. Solicitările au început deja să apară”, a mai spus Daniela Drăgan.

Mobilier după bunul plac

Dezvoltatorii le oferă posibilitatea chiriaşilor, dar şi altor cumpărători, posibilitatea de a-şi alege mobilierul şi aparatura electrocasnică după propriile preferinţe. Imobilul cu locuinţe de închiriat are 7 etaje, a fost finalizat în 2008, şi este poziţionat în zona ultracentrală a municipiului Giurgiu, actualul centru administrativ, beneficiind în imediata apropiere de cafenele şi restaurante.
Apartamentele de două şi trei camere sunt extrem de generoase, având suprafeţe cuprinse între 65 mp şi 85 mp, fiecare apartament fiind contorizat individual la apă, energie termică şi electrică.
În cazul blocului cu apartamente de vânzare, situat pe B-dul Mihai Viteazul, condiţiile sunt la acelaşi standard ridicat. Locuinţele vor fi utilate cu gresie, faianţă, parchet, cadă şi chiuvete după dorinţa cumprătorului. Suprafaţa este de 65 mp în cazul aparatamentelor  cu două camere, iar preţurile sunt cuprinse între 55.000 şi 65.000 de euro.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite