Biserica din cartierul Tineretului va fi finalizată anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 16 august 2008 a fost pusă piatra de temelie a Bisericii ,,Sfinţilor Martiri Brâncoveni” situată în cartierul Tineretului.

La acea vreme la eveniment au participat oficialităţi locale şi judeţene, iar slujba de sfinţire a lăcaşului de cult a fost oficiată de însăşi părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului. În prezent între blocuri este construită o biserică de mir, lăcaş în care la sărbătorile religioase de peste an, preoţii susţin slujbe de pomenire.  ,,Enoriaşii au fost singurii care au sprijinit ridicarea lăcaşului de cult. În interiorul bisericii este amplasat un paraclis şi urmează ca anul acesta să înceapă construcţia propriu zisă a clădirii” a spus pentru ,,Adevărul de Seară” consilierul cultural din cadrul Episcopiei Giurgiu, preotul Gabriel Chirculeanu.

Biserica este o necesitate a comunităţii

Timp de mai mulţi ani, zona în care va fi construită biserica era un teren viran. Dat fiind faptul că în cartier nu există un lăcaş de cult, o bună parte a giurgiuvenilor care locuiesc pe strada Tineretului au solicitat autorităţilor locale să fie ridicată o bisericuţă. ,,Avem nevoie de o biserică a noastră. E distanţă mare din cartierul nostru până la biserica din centrul oraşului” ne spune Florica Popa, o locuitoare din zonă. Ca urmare a finalizării documentaţiei necesare şi după acordul obţinut de toate asociaţiile de proprietari din zonă, precum şi după ce consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă, Planul Urbanistic Zonal, urmează ca până la sfârşitul acestui an, biserica cu hramul ,,Sfinţilor Martiri Brâncoveni” să fie finalizată. ,,Va fi o biserică monumentală din zid şi reprezentativă pentru municipiul Giurgiu. Este un proiect foarte frumos pe care îl are părintele Ion Gheorghe, cel care slujeşte acolo” a mai adăugat preotul Gabriel Chirculeanu. Consilierul mai spune că va fi nevoie de mulţi bani pentru continuarea lucrărilor la biserică deoarece oamenii au disponibilitate, dar nu au putere financiară. ,,Donaţia vine din libertatea omului de a face o faptă bună, nu din obligaţie” a mai menţionat consilierul cultural.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite