Baschetul giurgiuvean, aproape de o promovare „istorică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase meciuri îi mai despart pe baschetbaliştii giurgiuveni pe o performanţă incredibilă pentru sportul giurgiuvean. Primele trei dintre acestea vor avea loc pe teren propriu, Giurgiu organizând unul dintre cele două turnee semifinale.

Sala Prietenia din Giurgiu a fost desemnată de către Federaţia Română de Baschet (FRB) să organizeze în perioada 20 – 22 mai  unul dintre turneele semifinale pentru promovarea în Divizia A.

„Îmi doresc foarte mult să evoluez cu CSS Giurgiu în prima divizie de baschet. Aş putea să mă retrag liniştit” declară Alin Guţă, cel mai experimentat baschetbalist giurgiuvean. Confesiunea „căpitanului” demonstrează încă o dată faptul că în sport motivaţia este cea care nu permite rutinei să se instaleze.

„Grupă” accesibilă
Cu un parcurs solid în campionat (11 victorii şi 4 înfrângeri), giurgiuvenii au ocupat locul secund în Seria 2 după Dinamo Bucureşti, obţinând fără probleme biletele pentru „semifinale”.

Echipa antrenată de profesoara Smaranda Iliescu a fost repartizată în cea de-a doua serie semifinală, alături de ACS Granitul Castor Bucureşti, CSS Târgovişte şi CSU Galaţi.

Baschetbaliştii giurgiuveni au reuşit astfel să evite două foste campioane ale României: Dinamo Bucureşti şi Rapid Bucureşti, ambele incluse în cealaltă serie alături de BC Timba Timişoara şi CS Phoenix Corona Braşov.

„Avem o grupă mult mai accesibilă dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe-o ureche sau să ne subestimăm adversarele. Nu i-am studiat pe DVD-uri şi nici nu i-am spionat la meciuri. Pe Granitul şi pe cei de la Galaţi i-am avut ca adversari în sezoanele trecute, iar contra celor de la Târgovişte am jucat în această ediţie de trei ori” afirmă Alin Guţă cel care susţine că întregul lot este conectat la miza turneului semifinal.

În perioada 20 – 22 mai, fiecare echipă va disputa trei meciuri (câte unul pe zi), primele două clasate urmând să se califice pentru Turneul Final care va avea loc în cea de-a doua jumătate a lunii viitoare.

Pe lângă antrenamentele cu profil tehnic şi tactic, acolo unde s-a pus accent pe aruncările de la distanţă, echipa CSS-ului a beneficiat şi de ajutorul cunoscutului antrenor de atletism Marian Damian. Acesta s-a ocupat de tonusul baschetbalştilor, pregătindu-i din punct de vedere fizic pentru cele trei jocuri din week-end.

PROGRAMUL JOCURILOR:

Vineri, 20 mai 2011
ora 16.00: Granitul Bucureşti - CSU Galaţi
ora 18.00: CSS Giurgiu - CSS Târgovişte

Sâmbătă, 21 mai 2011

ora 16.00: Granitul Bucureşti - CSS Târgovişte
ora 18.00: CSS Giurgiu - CSU Galaţi

Duminică, 22 mai 2011
ora 10.00: CSS Târgovişte - CSU Galaţi
ora 12.00: CSS Giurgiu - Granitul Bucureşti

Slab reprezentaţi în prima divizie
Începând cu anul 1998, sportul de echipă giurgiuvean a încetat să mai fie reprezentat la nivelul primului eşalon. Ultima performanţă de acest gen a fost realizată în sezonul 1996/1997, atunci când echipa de rugbi Consig a reuşit să promoveze în Divizia Naţională. Giurgiuvenii n-au rezistat decât o ediţie, retrogradând în 1998 şi ulterior desfiinţându-se.

În afară de rugbi, alte două discipline sportive din Giurgiu au evoluat „la vârf”: popicele şi fotbalul feminin.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite