BAC 2011: Cine sunt vinovaţii pentru dezastrul de la Bacalaureatul din Giurgiu ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

38,92% este procentul de promovabilitate din judeţul Giurgiu la examenul de bacalaureat din acest an, prima sesiune. Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu spun că procentul de promovare din acest an este cu douăzeci de procente mai slab decât cel de anul trecut.

Numai 638 de elevi giurgiuveni dintre cei 1639 prezenţi la toate probele în sălile de examen au reuşit să promoveze. Conform informaţiilor furnizate de către ISJ Giurgiu, 6 elevi au fost eliminaţi din examen iar 45 dintre absolvenţii clasei a XII-a nu s-au prezentat la cel puţin una dintre probe.

“Liceul de Chimie” cel mai slab din judeţul Giurgiu
Un adevărat record negativ s-a înregistrat la Grupul Şcolar „Miron Nicolescu”, acolo unde niciunul dintre cei 218 absolvenţi de liceu nu a reuşit să obţină notă de trecere.

Cei mai aproape de promovare au fost câţiva elevi care au reuşit să ia note de trecere la primele două probe. Cea de-a treia s-a dovedit fatidică pentru toţi dintre aceştia. Spre exemplu, o elevă a reuşit să ia 7,95 la limba română, 6,30 la matematică, însă la fizică nu a reuşit să obţină decât nota 2,25.

image

Grupul Şcolar "Miron Nicolescu" - liceul fără niciun absolvent de Bacalaureat în sesiunea iunie 2011

Mai în glumă, mai în serios, au existat elevi care nu au reuşit să obţină notă de trecere chiar dacă s-ar fi cumulat rezultatele de la cele trei probe.

Unul dintre candidaţi a reuşit să scoată din corectarea făcută de profesori doar 15 sutimi, primind un punct din oficiu, nota rezultată fiind de 1,15.

Elevii giurgiuveni dau vina pe camerele de supraveghere dar şi pe faptul că au venit nepregătiţi.

"Filmaţi ca să vadă toată ţara cât suntem de proşti. Ce contestaţie să mai facem la notele astea?!", a declarat una dintre absolventele examinate.

Ion Vasilache, directorul Grupului Şcolar "Miron Nicolescu", spune că nu se aştepta ca niciunul dintre absolvenţii de clasa a XII-a să nu promoveze examenul de Bacalaureat. Acesta spune că se gândeşte la câteva măsuri ca lucrurile să fie remediate în cea de-a doua sesiune a examenului. Directorul crede că subiectele la limba şi literatura română i-a încurcat pe elevi iar camerele de supraveghere i-au făcut făcut să se blocheze.

image

Ion Vasilache (primul din dreapta), directorul Grupului Şcolar "Miron Nicolescu"

"Nici nu pot comenta. Trebuie să văd şi eu aceste rezultate. Nu m-am aşteptat niciodată la această situaţie. Mă aşteptam la cei de la seral dar nu şi la cei de la clasele care au urmat cursurile la zi. La română au fost probleme. Subiectele nu au fost clare, s-au făcut confuzii, asta mi-au spus elevii după ce au ieşit de la examen", a spus pentru ADS Giurgiu, Ion Vasilache.

Acesta crede totodată că de vină au fost şi camerele de supraveghere care i-au făcut pe candidaţii la examenul de bacalaureat să se blocheze.

"Mulţi se uitau prosteşte în cameră în loc să-şi facă lucrările", a completat directorul Grupului Şcolar "Miron Nicolescu".

Ion Vasilache a asigurat că va încerca să găsească soluţii pentru remedierea acestei situaţii până la cea de-a doua sediune a examenului de Bacalaureat.

"Maiorescu" în top
Ca şi anul trecut, Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” rămâne în topul liceelor din judeţ, doar 21 dintre cei 204 participanţi la examen nereuşind să obţină o medie de trecere, media de promovabilitate fiind de aproape 90%.

“Suntem din nou cel mai bun liceu din Giurgiu. De asemenea, avem elevul care a obţinut cea mai mare medie din judeţ. Doar 20 dintre elevi nu au reuşit să promoveze dar sperăm că după contestaţii numărul acestora va fi mai mic. Am demonstrat că nivelul elevilor şi profesorilor noştri este unul foarte bun şi să dea Dumnezeu să ne menţinem în top şi anul viitor”, a spus Ion Baiarac, directorul Colegiului Ion Maiorescu.

„Ion Maiorescu” dă şi elevul cu cea mai mare medie din judeţ. Este vorba de Simona Coman care a reuşit o medie de 9,96. Elevă a unui profil de matematică-informatică şi dublă medaliată cu aur la Olimpiada de Economie din 2010 şi 2011, Simona a reuşit să obţină nota maximă la matematică şi fizică. Media generală i-a fost „stricată” de proba de limba şi literatura română acolo unde a primit „doar” 9,90.

Clasamentul liceelor din judeţ după afişarea rezultatelor (% promovabilitate):

1.    Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” (Giurgiu): 89,65%
2.    Liceul Teoretic „Tudor Vianu” (Giurgiu): 74,61%
3.    Grupul Şcolar „Dimitrie Bolintineanu” (Bolintin Vale): 53,18%
4.    Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” (Giurgiu): 52,38%
5.    Grupul Şcolar „Udrişte Năsturel” (Hotarele): 51,26%
6.    Grup Şcolar Mihăileşti (Mihăileşti): 39,39%
7.    Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” (Giurgiu): 30,05%
8.    Grupul Şcolar Economic „Ion Barbu” (Giurgiu): 17,85%
9.    Grupul ŞcolarAgricol Călugăreni (Călugăreni): 9,70%
10.  Grupul Şcolar „Viceamiral Ioan Bălănescu” (Giurgiu): 6,13%
11.  Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” (Giurgiu): 0,00%

Elevii care s-au simţit nedreptăţiţi la probele scrise au putut depune contestaţii, rezultatele finale urmând să fie afişate vineri, 8 iulie.

Citeşte mâine în "Adevărul" o analiză completă a motivelor pentru care s-a ajuns la dezastrul din acest an.

Citeşte mâine în ediţia locală şi regională din "Adevărul" despre elevii care au luat 10 la Bacalaureat şi ce spun ei despre examenul din acest an.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite