Avântul Floreşti, fosta echipă a lui Florentin Dumitru, a promovat în Liga a III-a!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avântul Floreşti va evolua în Liga a III-a (Foto: ajfgiurgiu.ro)
Avântul Floreşti va evolua în Liga a III-a (Foto: ajfgiurgiu.ro)

Campioana judeţului Giurgiu la fotbal, Avântul Floreşti, a câştigat miercuri, 20 iunie, la Şotânga (jud. Dâmboviţa), cu scorul de 3-1 (1-0), partida disputată contra formaţiei Pamimai Videle. În urma acestei victorii, Floreştiul a promovat în premieră în Liga a III-a.

În afara formaţiilor FC Astra şi FC Astra II, judeţul Giurgiu va avea din sezonul următor o nouă reprezentantă la nivelul primelor trei ligi de fotbal din ţară.

Este vorba despre Avântul Floreşti, campioana ediţiei 2011/2012 a judeţului Giurgiu, care a reuşit să tranşeze în favoarea sa barajul de promovare în Liga a III-a contra campioanei judeţului Teleorman, Pamimai Videle.

Deşi erau creditaţi cu şansa a doua având în vedere faptul că adversarii provin dintr-un oraş cu tradiţie în fotbal (cel puţin la nivelul celui de-al treilea eşalon), floreştenii au dat peste cap calculele hârtiei câştigând într-o manieră entuziasmantă disputa cu teleormănenii.

Ionuţ Fluerică (26 de ani) a fost din nou eroul celor de la Avântul Floreşti. Fostul atacant al formaţiilor FC 1 Decembrie, FC Braşov sau Viscofil Popeşti Leordeni a reuşit o „dublă” care s-a dovedit suficientă pentru victoria echipei din judeţul Giurgiu.

Avântul e deschis scorul în prelungirile primei reprizei, prin Constantin Alexandru, dublându-şi avantajul în minutul 64 prin Fluerică. Două minute mai târziu Pamimai s-a apropiat la un singur gol pe tabelă însă acelaşi Fluerică (minutul 68) s-a dovedit decisiv.

Cel mai probabil, echipa Avântul Floreşti va fi repartizată în cea de-a treia serie a Ligii a III-a, urmând să aibă drept adversare, printre altele, pe Chimia Brazi, Viitorul Domneşti, FCM Alexandria, Conpet Ploieşti, Urban Titu, CSO Plopeni sau Prahova Tomşani.

Rămâne de văzut dacă cel mai reprezentativ jucător din istoria Avântului Floreşti, fostul internaţional Florentin Dumitru, se va implica financiar sau fotbalistic la echipa din localitatea natală.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite