Austriecii au pus la bătaie zeci de locuri de muncă în Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Family Center, cel mai modern centru comercial, va fi deschis oficial pe 11 noiembrie. Galeriile comerciale se adresează întregii familii şi sunt realizate în apropierea magazinului Kaufland. Giurgiuvenii au testat deja preţurile promoţionale la primul magazin de îmbrăcăminte deschis. În vreme de criză, piaţa locurilor de muncă s-a îmbogăţit cu câteva zeci de job-uri.

Oferta locală de locuri de muncă, sufocată de posturi de muncitori necalificaţi şi confecţioneri textile, s-a îmbogăţit cu zeci de joburi puse la bătaie prin lansarea proiectului Family Center în Giurgiu. Construit în apropierea magazinului Kaufland, centrul comercial reuneşte mai multe magazine de îmbrăcăminte, încălţăminte, pet-shop, electrocasnice şi electronice, printre care: Carmolimp, Deichmann, Takko şi Animax.
Construcţia, demarată în primăvară, este realizată pe o suprafaţă de peste 4.300 mp, oferind spre închiriere magazinelor aproximativ 4.200  mp  şi 430 de locuri de parcare pentru cumpărători.
Family Center este un proiect dezvoltat de Real4You în parteneriat cu Oasis Consulting, alături de Krammer&Wagner, adresându-se celor aproximativ 80.000 de locuitori din Giurgiu. Krammer&Wagner au o experiență de peste 20 de ani în property management, marketing, vânzări și închirieri.
Selecţia personalului care va lucra în cele opt magazine ale centrului comercial s-a făcut în mare parte prin intermediul site-urilor de specialitate sau ziarelor locale şi nu prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).
“Nu am primit nici o situaţie, cu privire la locurile de muncă vacante, din partea angajatorilor din cadrul Family Center. Cel mai probabil nu au sediu pe Giurgiu şi de aceea nu sunt obligaţi la fel ca şi angajatorii locali să declare posturile pe care vor să facă angajări”, a spus Nicoleta Goleanu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Giurgiu.
Unul dintre magazinele care va fi deschis în cadrul Family Center şi-a făcut selecţia personalului prin postarea anunţurilor de angajare pe unul dintre site-urile de recrutare online. Pentru Giurgiu, Compania Pet Product a pus la bătaie şapte posturi, cele mai multe de lucrători comerciali.
 “Magazinul ANIMAX din Giurgiu, este al 23-lea pe care îl deschidem în ţară. Spre surprinderea noastră, interesul giurgiuvenilor pentru un loc de muncă nu a fost foarte mare, comparativ cu Botoşani, de exemplu, acolo unde am mai deschis un magazin. Am căutat lucrători comerciali aşa că n-au fost nişte cerinţe mari pentru aceste posturi”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Florin Bărăscu, retail manager Animax.


Preţuri promoţionale
Family Center  este lansat atât la Giurgiu dar şi în alte două judeţe, Botoşani şi Râmnicu Vâlcea.
Ofertele promoţionale de la primul magazin de îmbrăcăminte, deschis în urmă cu doar câteva zile, i-au făcut pe giurgiuveni să ia magazinul cu asalt.
 “Am cumpărat şi eu o geacă şi o cămaşă. Sunt preţuri acceptabile şi mă încântă faptul că nu sunt produse fabricate în China. Sunt curioasă cum vor fi preţurile şi la celelalte magazine”, a spus Marioara Moisa.
Proiectul Family Center a fost deja dezvoltat în Austria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia şi Croația.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite