Aur pentru atletismul giurgiuvean! Andrei Ciobanu este campion naţional la viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Marian Damian continuă să "scoată" campioni
Antrenorul Marian Damian continuă să "scoată" campioni

Doi dintre cei mai promiţători tineri atleţi ai judeţului, „vitezistul” Andrei Ciobanu şi aruncătorul de greutate Bogdan Georgevici, au avut prestaţii de excepţie la Campionatul Naţional de Atletism rezervat Juniorilor II desfăşurat în Capitală între 2 şi 3 martie.

Andrei Ciobanu (17 ani) a reuşit să se impună în finala probei de 60 de metri în timp ce Bogdan Georgevici (16 ani) a ocupat locul secund în proba de aruncare a greutăţii. Cei doi sunt antrenaţi de profesorul Marian Damian şi reprezintă cluburi diferite: CSS respectiv CSM Giurgiu.

După locul doi obţinut luna trecută la Campionatul Naţional de Juniori I şi calificarea în finala probei de 60 de metri la Campionatul rezervat seniorilor, atletul Andrei Ciobanu şi-a încununat cu „aur” pregătirea excelentă făcută în iarnă.

Giurgiuveanul s-a impus la mare luptă în finala probei de viteză, câştigând titlul naţional la „fotografie” în faţa bănăţeanului Marcus Drăghici (17 ani, LPS/CSM Timişoara). Cei doi atleţi au fost creditaţi cu acelaşi timp (7,05) însă analiza video a înclinat balanţa în favoarea sportivului legitimat la CSS Giurgiu.

Cealaltă medalie a competiţiei pentru delegaţia de la malul Dunării a fost obţinută de aruncătorul de greutate Bogdan Georgevici. Deşi este nou-venit în acest sport (până anul trecut fiind multiplu medaliat la concursurile de judo), Bogdan a reuşit să întreacă toate aşteptările clasându-se pe locul secund în finala „greutăţii”.

Sportivul pregătit de profesorul Marian Damian a reuşit să arunce bila de cinci kilograme la o distanţă de 15,45 metri, suficient pentru a-şi asigura „argintul”. Proba a fost câştigată de vâlceanul Alin Firfirică (16,82 metri).    

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite