Au început lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestui an, Ambulatoriul Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a intrat într-un proces de modernizare. Această locaţie  va fi complet reamenajată în maxim o săptămână, după cum spunea directorul administrativ al instituţiei medicale, economist Tudor Urdea.

 Consiliul Judeţean Giurgiu a stabilit pentru anul 2011un program de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, care va cuprinde o serie de lucrări de reparaţii la secţiile de Ortopedie, Pediatrie, precum şi la saloanele din cadrul clădirii spitalului vechi, unde sunt amplasate secţiile de ORL, Neurologie şi Oftalmologie. În Spitalul Judeţean de Urgenţă au început lucrările de reparaţii, executându-se în prima fază un spaţiu destinat Ambulatoriului de specialitate, pentru Serviciul de Ortopedie. Această lucrare presupune realizarea compartimentărilor necesare, a instalaţiilor electrice şi sanitare, precum şi amenajarea unui grup sanitar propriu. Tot la Ortopedie vor fi realizate două cabinete medicale, un cabinet pentru consultaţii şi o sală pentru aplicarea gipsului pacienţilor care suferă fracturi uşoare care nu necesită internare.
,,Consiliul Judeţean Giurgiu a alocat pentru amenajarea Ambulatoriului de la Ortopedie şi pentru lucrările effectuate la instalaţiile electrice şi sanitare, suma de 100.000 de lei” a declarat pentru ,,Adevărul de Seară”, directorul administrativ al Spitalului Judeţean Giurgiu, economist Tudor Urdea.

Spitalul vechi va fi reabilitat în 2011

Reabilitarea spitalului vechi presupune executarea unor reparaţii capitale. În acest an au început demersurile, în vederea atribuirii prin licitaţie a contractului de proiect, urmând ca după această fază să înceapă lucrarile de reabilitare propriu-zise ale instituţiei sanitare.
,, În acelaşi mod şi în aceiaşi perioadă, anul 2011, se va derula şi proiectul privind amenajarea incintei spitalului giurgiuvean, care presupune amenajarea spaţiilor de parcare, a parcului propriu şi a aleilor de acces care vor fi redimensionate după noul proiect” a mai precizat, Tudor Urdea.
Tot în acest an vor fi dezafectate spaţii nefuncţionale existente în curtea Spitalului Judeţean cum ar fi centrala termică veche, magazia de alimente, baia şi spălătoria veche.  Potrivit declaraţiilor directorului administrativ al Spitalului Giurgiu, Tudor Urdea, ultima modernizare efecuată la clădirea veche a unităţii sanitare a fost realizată în urmă cu 45 de ani, locaţia fiind secţia de Maternitate şi nou născuţi.
,, Cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu şi al Ministerului Sănătăţii avem în plan pentru anul acesta să dotăm instituţia spitalicească cu aparatură medical de înaltă performanţă” a mai adăugat Urdea. Printre dotări se numără achiziţionarea unui tomograf, deosebit de necesar unui Spital Judeţean de Urgenţă şi amenajarea unui spaţiu adecvat dar şi cumpărarea unor mese de operaţii.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite