Au adus iluminat ecologic de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene au dat astăzi explcaţii în scandalul iscat în urmă cu o săptămână pe seama deplasării unei delegaţii de la Consiliul Judeţean Giurgiu la Barcelona, de unde s-au întors cu două investiţii: una pentru colectare a deşeurilor şi una pentru iluminatul public ecologic

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, spune că presa a făcut atâta vâlvă pe acest subiect pentru a atrage spectatori.
„Deplasarea noastră la Barcelona a fost pe deplin justificată. Am anunţat, am plecat, ne-am întors şi am adus beneficii. Era uşor de anticipat că vor apare discuţii legate de această deplasare. Ţin să precizez că 15 delegaţi care au mers în Spania şi-au plătit transportul şi diurna din propriul buzunar“, a spus, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Spaniolii vor investi în Giurgiu

Numeroasa delegaţie giurgiuveană s-a întors din Spania cu tolba plină: i-au convins pe spanioli să contruiască un centru de colectare, sortare , recuperare şi transformare în energie electrică, a deşeurilor solide în comuna Buturugeni, cu o capacitate de colectare de 100.000 de tone anual.
Cel de-al doilea proiect pe care CJ îl va implementa cu partenerii spanioli se referă la construirea unei centrale fotovoltaice ce are ca scop înlocuirea sistemului de iluminat actual din mediul rural, cu unul de ultimă generaţie bazat pe energie solară.
Conducerea Prefecturii a decis să verifice „la sânge“ hotărârea Consiliului Judeţean şi hotărârile aprobate de Consiliile Locale Comunale cu privire la plecarea la Barcelona. „Verificările vor fi făcute din punct de vedere al legalităţii şi nu al oportunităţii“, a spus prefectul Robert Cristoi.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite