Atacarea bugetului Consiliului Judeţean este ilegală. VEZI DE CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Beianu
Dumitru Beianu

Aprobat în urmă cu o săptămână, bugetul propriu al Consiliului Judeţean nici nu a apucat să vadă lumina zilei în calitate de hotărâre definitivă. În aceeaşi zi în care a fost aprobat, a şi fost atacat în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului Giurgiu.

Doar că preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, consideră că atacul lui Robert Cristoi este doar o luptă dusă la comanda partidului aflat la guvernare.

Punctual, în cadrul unei conferinţe de presă, Dumitru Beianu a prezentat „verigile slabe” ale atacului prefectului.

„Deşi hotărâri precum cea prin care s-a aprobat bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu, precum şi al instituţiilor subordonate au fost aprobate în anii 2009 – 2011 cu îndeplinirea aceloraşi proceduri de publicitate, înscrisurile fiind întocmite sub aceeaşi formă, Instituţia Prefectului a dat avizul de legalitate chiar fără a mai solicita vreo precizare”, declara Dumitru Beianu.

Punctual, acesta susţine că acuzaţiile aduse de către prefect sunt legate de cvorumul despre care nu se ştie cum a fost asigurat pentru aprobarea bugetului, deşi în conformitate cu prevederile legale Procesul verbal al şedinţei se aprobă în şedinţa următoare celei pentru care a fost întocmit.

De asemenea, conducerea CJ este acuzată de faptul că nu a existat o persoană special desemnată să primească propuneri, sugestii sau opinii referitoare la proiectul bugetului.

„Un alt motiv, pueril şi hilar în acelaşi timp, este faptul că proiectul de hotărâre nu are număr de înregistrare”, a mai precizat preşedintele CJ Giurgiu.

Ori, acest lucru nu se întâmplă decât atunci când proiectul devine hotărâre.

Dincolo de orice imaginaţie, însă, este ultima acuzaţie a prefecturii: nu a fost întocmită o evaluare preliminară a impactului noilor reglementări asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Alături de aceste puncte, o mulţime de alte „nereguli” au fost constatate imediat aprobării de către prefectul judeţului, ceea ce îl face pe Dumitru Beianu să considere rea voinţă acţiunea în contencios.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite