Astra II/ „Dublă” de senzaţie Bănaru în partida cu numărul 100 pentru formaţia giurgiuveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul Astrei II Giurgiu,Dorel Bănaru, a bătut-o de unul singur pe CF Brăila în penultima etapă a Ligii Secunde de fotbal. Jucătorul care a trecut şi prin curtea actualei campioane a României, Oţelul Galaţi, a bifat în partida cu brăilenii cea de-a o suta prezenţă în tricoul formaţiei giurgiuvene.

În ultimul meci din acest sezon disputat pe teren propriu, „alb-negrii” s-au chinuit cu „lanterna roşie” a clasamentului Seriei I.

Echipa antrenată de Constantin Gache a fost salvată de providenţa lui Dorel Bănaru (29 de ani) cel care la meciul cu numărul 100 pentru Astra II Giurgiu (fostă Dunărea) a reuşit primele sale goluri din actuala stagiune.

Bănaru a semnat în minutul 22 cea mai mare ocazie a giurgiuvenilor din prima repriză. Atacantul gazdelor a reuşit să scape singur cu Gavrilaş după ce s-a descotorosit de marcajul fundaşilor adverşi însă din opt metri l-a luat la ţintă pe acesta.

Gazdele au început furibund actul secund, Bănaru reuşind deschiderea scorului „ajutat” şi de un fundaş advers care a deviat mingea şutată de giurgiuvean (minutul 54).

Ocaziile giurgiuvenilor s-au răzbunat
A urmat un asediu la poarta lui Gavrilaş, în mai puţin de 10 minute, Astra II a ratând cinci mari ocazii de gol, între care două bare (Fonseca şi William).

Cum în fotbal ocaziile se răzbună, brăilenii au reuşit să egaleze din penalty prin Necoară după ce tot el fusese „agăţat” în careu de Onyeka (minutul 70).

Bănaru, salvatore della patria
Când nimeni nu se mai aştepta, Bănaru a reuşit „dubla” cu cinci minute înainte de final, reluând în plasă o minge bâlbâită de apărarea adversă.

A fost totuşi un final pe care giurgiuvenii l-au trăit periculos. Eliminarea brazilianului William pentru cumul de cartonaşe (minutul 89) i-a făcut pe brăileni să urce în atac cu tot efectivul însă Dragne a reuşit să reţină mingea expediată de căpitanul Ciortea (minutul 90+3).

ASTRA II GIURGIU: Dragne – C. Gheorghe, Moroiţă, Damian, S. Constantin – William, S. Bucă (51 Onyeka), Ochia (cpt.), Cojenel – Bănaru (90+2 Geană), Fonseca (89 Hoprich). Antrenor: Constantin GACHE.

În urma acestei victorii, Astra II Giurgiu a reuşit să acumuleze 38 de puncte, cu care se menţine pe poziţia a zecea a clasamentului Seriei I.

Ultimul meci din acest sezon pentru giurgiuveni va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu Farul Constanţa.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite