„Arnold” de Giurgiu a reînceput antrenamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai valoros culturist al judeţului se pregăteşte pentru „naţionalele” de anul viitor. Cosmin Ciuprun (23 de ani), trage din greu în sala de forţă a clubului la care este legitimat, Colosseum. Sportivul se antrenează pentru Campionatul Naţional de Culturism de anul viitor, având la dispoziţie un an de zile pentru a fi în cea mai bună formă.

Marea speranţă a culturismului giurgiuvean, Cosmin Ciuprun, este hotărât să îşi îndeplinească visul şi să devină primul giurgiuvean campion naţional la acest sport.
Până în acest moment tânărul a participat numai la concursurile de juniori fiind dublu vicecampion de culturism (2006 şi 2009) şi câştigător al medaliei de bronz (2008).

Regim spartan

Campionatul Naţional de anul viitor va fi primul la care sportivul legitimat la Colosseum Giurgiu va participa din postura de senior.
 „Pregătirea am început-o luna trecută, de la 106 kilograme. După trei săptămâni de semi-regim şi exerciţii speciale am acumulat patru kilograme” susţine Cosmin Ciuprun.
Împreună cu antrenorul său, Daniel Gheoaldă, Cosmin a elaborat în detaliu un plan de bătaie care îi poate urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „Am împărţit perioada de pregătire în două etape. O jumătate de an este pentru creşterea masei musculare, iar cealaltă jumătate pentru definire. Greutatea ideală pentru concurs va fi de 95 de kilograme” afirmă sportivul giurgiuvean.
Acesta consumă în acest moment 2.800 de calorii zilnic, cuprinse în şapte mese.
„Cinci mese constau în mâncare solidă, în timp ce două sunt lichide. Printre acestea se numărăr suplimentele nutritive lichide, aminoacizi, vitamine, minerale, creatină sau carbohidraţi” spune Cosmin.
Antrenamentele fizice încep în jurul orei 14.30 şi durează o oră şi jumătate. Ele constau în mişcări specifice pentru acumularea masei musculare, având la bază ganterele şi halterele a căror greutate creşte progresiv, odată cu forţa. Cu toate acestea, Cosmin ajunge acasă la ora 22.00 pentru că pe lângă antrenamente este şi instructor de culturism şi fitness.

Ajutor de la autorităţi

Sacrificiile pe care trebuie să le facă un culturist care doreşte să facă performanţă sunt imense, pe lângă timp şi efort fiind necesari şi bani pe măsură. „Este un sport foarte costisitor, însă pentru mine este mai mult decât un hobby. Mama m-a sfătuit să renunţ la culturism din cauza costurilor. Mi-a făcut un calcul şi a spus că de la 16 ani, de când m-am apucat serios de el, şi până acum am cheltuit cam 15.000 de euro” afirmă Cosmin care şi-a pus la bătaie toţi banii pentru a fi mereu în formă şi nici nu a sesizat când a ajuns la fundul sacului.
În sprijinul sportivului giurgiuvean au sărit autorităţile locale, consiliul judeţean acordându-i un ajutor financiar de 10.000 de lei cu care tânărul a putut să înceapă pregătirea pentru campionatul naţional. „Este un sportiv de excepţie şi are nevoie de sprijinul nostru pentru că el reprezintă practic judeţul la campionat. Culturismul este un sport costisitor şi trebuie să fim alături de el”, a spus Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Colosseum Giurgiu, clubul sportiv la care Cosmin Ciuprun este legitimat, a fost înfiinţat în anul 2003 de trei prieteni din municipiu: Daniel Gheoaldă, Dorin Vârban şi Petre Oprea. În afară de culturism, clubul are o secţie de şah (masculin şi feminin) prezentă în Divizia A. De asemenea, Colosseum deţine o sală de forţă şi fitness frecventată de sute de giurgiuveni.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite