Arborii de pe marginea drumurilor vor ajunge în sobele giurgiuvenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La depozitele specializate din Giurgiu lemnele costă între 270 şi 350 de lei tona.
La depozitele specializate din Giurgiu lemnele costă între 270 şi 350 de lei tona.

Lemnul care va fi împărţit giurgiuvenilor cu venituri reduse provine din tăierea a 1.300 de arbori de pe marginea a şase drumuri judeţene.

Iarna aceasta, cei mai mulţi dintre giurgiuveni vor avea caloriferele reci din cauza datoriilor pe care la au la plata facturilor emise de SCUT Giurgiu pentru agentul termic. Ca să salveze din situaţie, consilierii judeţeni au găsit o soluţie pentru cei cu venituri mici. Dacă în cazul celor care locuiesc la bloc instituţia acordă sprijin pentru contorizarea pe orizontală, în aceste zile s-a găsit o soluţie inedită şi pentru cei care locuiesc la case.

Vor să-i împace pe cei de la case

Profitând de proiectul privind modernizarea traseului Giurgiu – Răsuceni pe drumurile judeţene DJ 503 şi DJ 503A care prevede lărgirea carosabilului, consilierii au aprobat ca arborii bătrâni de pe marginea şoselei să ajungă în sobele giurgiuvenilor cu venituri modeste. Lungimea totală a traseului ce urmează a fi modernizat este de 18 kilometri, dar tăieri se vor face doar pe aproximativ 6 kilometri de drum.
“Facem acest lucru ca urmare a reproşurilor unora dintre săracii municipiului care nu de puţine ori s-au plâns de faptul că se finanţează de către Consiliul Judeţean contorizarea pe orizontală la blocuri, dar că pentru cei care se încălzesc cu combustibil solid nu se face nimic”, declară, pentru Adevărul, Dumitru Beianu, preşedintele Consiliul Judeţean Giurgiu.

Lemnele vor ajunge în case de Crăciun

Cei mai mulţi dintre giurgiuveni nu sunt la curent cu decizia consilierilor judeţeni, însă aceştia spun că o astfel de măsură este binevenită. “Poate să fie lemnul de oriunde. Dacă ei îl dau gratuit, de ce să nu îl luăm. Eu sunt pensionară şi am reuşit cu greu să îmi iau câteva lemne pentru iarnă” afirmă Elena Mirea, o bătrână în vârstă de 67 de ani.
Cei care se vor ocupa de tăierea arborilor sunt angajaţii Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu. Operaţiunile de tăiere, transport şi livrare către beneficiari vor fi lucrări de lungă durată, preşedintele CJ preconizând ca final de acţiune perioada  Crăciunului.

Beneficiarii de lemn gratuit din partea Consiliului Judeţean sunt beneficiari ai ajutorului social, cei care servesc masa la Cantina de Ajutor Social şi pensionarii cu venituri sub 400 de lei, aşa cum sunt înregistraţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu. Fiecare familie va primi 1,35 metri cubi de lemn, din totalul de 1.900 de metri cubi de masă lemnoasă ce urmează a fi tăiat de pe marginea celor şase drumuri judeţene.
La depozitele specializate din Giurgiu lemnele costă între 270 şi 350 de lei tona. Cel mai ieftin este lemnul de fag (sub 300 de lei), în timp ce lemnul de salcâm este cel mai scump (350 de lei). Pe lângă lemne, la mare căutare sunt şi cărbunii lignit care se vând cu 200 de lei tona.







Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite