Aparatura de ultimă generaţie din Spitalul Judeţean de Urgenţă va fi dată în folosinţă peste trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatura de la SJU Giurgiu va deveni funcţională în cel mult trei luni (foto:arhivă)
Aparatura de la SJU Giurgiu va deveni funcţională în cel mult trei luni (foto:arhivă)

De aproximativ şase luni, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost adusă aparatură de ultimă generaţie în ceea ce priveşte imagistica de înaltă performanţă.

Este vorba despre aparatul de radiologie ortopedică cu braţ mobil, un computer tomograf şi un aparat de rezonanţă magneto-nucleară.

„În cel mai bun caz, în următoarele trei luni urmează ca acestea să fie puse în funcţiune.

Până atunci mai avem nevoie de obţinut avize şi autorizaţii, şi de efectuat trei şedinţe de training cu personalul care le va deservi”, declara Mihai Petre, managerul SJU Giurgiu.

Cele trei sesiuni de training se vor desfăşura în cursul acestei luni (8 martie – aparatul de radiologie ortopedică cu braţ mobil, 17 – 21 martie – computer tomograf şi 27 – 31 martie – RMN).

Dacă în ceea ce priveşte personalul care va deservi noile aparate conducerea spitalului nu mai are griji, având contracte semnate cu medici din afară, dar având şi trei medici rezidenţi de an 4 (an terminal), spaima doctorului Mihai Petre o constituie blocarea, prin atacare de către Prefect, a bugetului propriu al Consiliului Judeţean.

„Dacă nu achităm ratele la liesing, care depăşesc două miliarde de lei vechi lunar, riscăm să rămânem fără aparatură, dar sperăm să nu se ajungă în această situaţie”, a mai declarat managerul SJU Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite