„Anul Chopin” la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Gudumac studiază pianul de la şapte ani
Marina Gudumac studiază pianul de la şapte ani

Aproximatix 20 de elevi dar şi profesori giurgiuveni au luat parte la întâlnirea culturală pusă la cale de Biblioteca Judeţeană “I.A. Bassarabescu” în colaborare cu Şcoala de Muzică şi Arte Plastice “Victor Karpis” Giurgiu, la 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez Fryderyk Chopin.

Biblioteca a pus la îndemâna participanţilor mai multe publicaţii despre viaţa şi lucrările artistului iar instituţia de muzică a prezentat mai multe interpretări ale operelor lui Chopin, din mai multe colţuri ale lumii.

Tinere talente

Maria Popescu şi Marina Gudumac, dintre cele mai bune eleve ale Şcolii de Muzică şi Arte Plastice “Victor Karpis” Giurgiu, au  interpretat câteva dintre operele marelui compozitor. Marina este elevă în clasa a VII-a şi studiază pianul de la vârsta de şapte ani. Pianista a primit menţiune la Olimpiada Naţională de Muzică, etapa zonală dar şi la Concursul Naţional de Pian desfăşurat la Câmpina. Cea mai mică dintre pianistele care au evoluatpe scenă, are numai 10 ani şi numără printre zecile de diploma, premiul I la Concursul Naţional “Tinere Talente” de la Bucureşti, iar acum se pregăteşte pentru Concursul Internaţional de Pian din Franţa.
Anul 2010 a fost declarat de UNESCO “Anul Chopin”, în toată ţara fiind organizate evenimente în memoria compozitorului. Artistul a compus în general pentru pian şi instrumente solo, aducându-şi aportul la dezvoltarea unor genuri muzicale.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite