Antrenamente de box, volei şi şah la Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sporturile de echipă, preferatele deţinuţilor
Sporturile de echipă, preferatele deţinuţilor

Aproximativ 70 de deţinuţi au participat astăzi în sala de sport a Penitenciarului Giurgiu la lansarea programului „Educaţie prin sport”.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Educaţie din cadrul penitenciarului. Prin acest proiect, psihologii urmăresc detensionarea puşcăriaşilor.
Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Ion Chelu – antrenorul clubului de arte marţiale Aquila Giurgiu şi antrenor coordonator al echipei naţionale de jiu-jitsu, Marian Damian – antrenor de atletsim din partea CSM Giurgiu şi Laurenţiu Popa – multiplu campion naţional la aruncarea greutăţii. Aceştia au vorbit deţinuţilor despre importanţa practicării sporturilor.


Psihologul Ionuţ Mogâldea a declarat pentru „Adevărul de Seară” că aproximativ 800 de persoane private de libertate dintre cele 1.400 s-au arătat interesate de participarea la acest proiect. „Proiectul implică activităţi sportive zilnice de la tenis de masă sau volei până la şah, fotbal, box sau sală de forţă. Mulţi dintre deţinuţi au ocazia să se iniţieze în aceste sporturi. Sala de forţă şi sacii de box se vor dovedi utili pentru că în acest mod deţinuţii au ocazia să se detensioneze. Mai bine să lovească un sac decât un coleg sau părţi de mobilier”, a spus psihologul giurgiuvean.


De iniţierea în sport, antrenarea şi supravegherea deţinuţilor se vor ocupa patru angajaţi ai penitenciarului denumiţi „monitori sportivi” care au la bază cunoştinţe de educaţie fizică şi sport.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite