Angajaţii mai multor instituţii din Giurgiu au lăsat deoparte uniformele şi s-au apucat de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece echipe formate din angajaţi ai mai multor instituţii din Giurgiu luptă în perioada 4 – 19 mai pentru marele trofeu. Aflată în plină desfăşurare, cea de-a doua ediţie e Memorialului Gloriilor Fotbalistice Giurgiuvene, strânge în jurul terenului de fotbal din incinta Parcului Elevilor zeci de curioşi.

Competiţia este organizată la iniţiativa omului de fotbal Ionel Dândăreanu, proiectului acestuia alăturându-i-se Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) şi Primăria municipiului Giurgiu.

„Prin acest eveniment dorim să aducem un omagiu tuturor antrenorilor şi jucătorilor de fotbal care au făcut cinste acestui oraş. Îi menţionez aici pe Gogu Gârlea, Constantin Teaşcă, Marin Anastasovici sau Nicu Nemţescu, oamenii care au învăţat pe mulţi ABC-ul sportului rege” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Ionel Dândăreanu, organizatorul competiţiei.

Acesta susţine că un alt obiectiv declarat al competiţiei este mişcarea şi socializarea, fapt confirmat şi de participanţi.

„Miza este cea care ne pune adrenalina în mişcare. În plus, competiţia este şi un prilej de relaxare şi de reîntâlnire cu foşti colegi de liceu sau prieteni din copilărie. Nu suntem profesionişti, jucăm de plăcere” a declarat locotenentul Cătălin Manole, căpitanul de echipă al Jandarmilor.

„Pompierii” vor să-şi apere trofeul
Acesta şi-a caracterizat echipa drept una ambiţioasă, care doreşte să îşi depăşească limitele şi să ajungă cât mai sus în competiţie.

„La majoritatea întrecerilor fotbalistice, ne-am clasat mereu pe locul 3. Anul acesta o să încercăm să ajungem în finală deşi va fi foarte greu pentru că sunt echipe foarte bune”. Cătălin Manole a mai spus că de-abia alteaptă meciul cu poliţiştii. „Poate că se vor supăra când vor citi asta, dar i-am învins pe unde i-am prins”.

Câştigătorii ediţiei trecute ai memorialului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu vor să îşi apere şi în acest an trofeul deşi toţi adversarii le-au pus „gând rău”. „Este o competiţie binevenită. Suntem câştigătorii de anul trecut şi vrem să păstrăm trofeul” a declarat Marius Băţică, jucător al „pompierilor”.

Ajutor pentru copiii din cartierele sărace ale oraşului
Dincolo de calitatea sportivă, competiţia va avea şi un caracter socio-educativ. Organizatorii evenimentului  s-au gândit ca în deschiderea celor două finale – programate pe 19 mai – să se dispute meciuri între echipe de cartier formate din copii. Au fost selectate cartierele Obor, Ghizdarului, Bălănoaiei şi Cărămidari.

„Copiii provin din cartierele sărace ale oraşului. Ne-am gândit să le facem o surpriză şi să îi invităm la competiţie. Tinerii au nevoie de sport şi nu numai. Sperăm ca acesta să fie un semnal de alarmă pentru comunitatea giurgiuveană” a declarat Ionel Dândăreanu cel care a menţionat faptul că toate echipele participante vor face chetă pentru a le cumpăra celor mici dulciuri şi mingi de fotbal.

La ediţia din acest an a memorialului s-au înscris 10 echipe care au fost împărţite în două grupe a câte cinci: angajaţi ai Zonei Libere, Penitenciarului Giurgiu, ISU, Vămii Giurgiu dar şi Profesorii (grupa A) respectiv angajaţii SRI, Jandarmii, Juriştii, Poliţiştii şi MSM. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite