Andreea Laurenția Paraschiv, tânăra giurgiuveancă care vrea să interpreteze rolul ,, Violetei” din ,,Traviata” de Verdi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
,,Cântec de leagăn”prima melodie a artistei
,,Cântec de leagăn”prima melodie a artistei

Pentru Andreea muzica reprezintă calea spre armonie și transparență. Ea dorește să transmită prin intermediul vocii sale, trăirile pe care le are atunci când se urcă pe scenă și cântă.

Giurgiuveanca a început să cânte încă de la grădiniță. Când avea doar patru anișori, a participat la prima serbare școlară interpretând melodia ,,Cântec de leagăn” spre uimirea celor prezenți.
Mai târziu, Andreea a urmat cursurile Școlii nr. 7 din municipiul Giurgiu, iar de curând a absolvit Colegiul Național ,,Ion Maiorescu”, profilul filologie-engleză, aflându-se în prezent în febra examenului de bacalaureat.
În anul 1999 tânăra s-a hotărât să studieze pianul fiind îndrumată de profesoara Veronica Ivan, de la Școala de Muzică și Arte Plastice ,,Victor Karpis” din Giurgiu.
Tânăra vrea să urmeze Conservatorul şi mai apoi să îşi continue studiile în străinătate la specializarea canto-clasic.
“După terminarea studiilor am de gând să plec din ţară, în Franţa sau Italia, deoarece aici nu mi se oferă nici o oportunitate. Pentru un spectacol pe o scenă din afară câştig bani pentru care ar trebui să muncesc în românia doi ani de zile” ne mărturiseşte Andreea.

Andreea visează să cucerească marile scene ale lumii

De-a lungul timpului, Andreea a participat la majoritatea manifestărilor organizate de școala de muzică, devenind în cele din urmă solista corului acestei instituții. Timp de 12 ani, giurgiuveanca a obținut la concursurile la care a participat numai premiul I. Andreei îi place şi cântă fără probleme „Gilda, caro nome”, dar i-ar plăcea la nebunie să interpreteze rolul Violetei din „Traviata” de Verdi.

„Nu mă grăbesc, nu vreau să mă forţez. O iau încet, pas cu pas, arie cu arie, pe măsură ce vocea îmi permite evoluţia”, spune Andreea.
Singura care i-a insuflat tinerei dragostea pentru muzică a fost mătușa acesteia, Stana Bunea, care este acum harpistă la o orchestră simfonică din Canada.

“Mătuşa mea a vrut să cânte muzică clasică, ea a fost cea care mi-a băgat în sânge dragostea pentru muzică. Din nefericire mătuşa a suferit o intervenţie chirurgicală la amigdale, iar medicii care au operat-o i-au atins corzile vocale lăsând-o fără voce” ne spune cu tristeţe în glas Andeea.
Chiar dacă ştia că nepoata sa nu îşi dorea altceva decât să cânte pe marile scene ale lumii, Stana Bunea a sfătuit-o pe Andreea să se gândească bine la alegerea pe care o face, deoarece muzica cere foarte multe sacrificii.

În prezent tânăra ia lecţii intensive de canto clasic fiind eleva profesoarei Bianca Luigia Manoleanu, conferenţiar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNM). O coincidenţă a sorţii este şi faptul că Luigia Manoleanu şi-a început cariera artistic în urmă cu 20 de ani în Giugiu.
Idolii tinerei giurgiuvence sunt interpreţi de marcă ai muzicii de operă cum ar fi: Lucia Pop, Virgiania Zeani şi Maria Callas.

Întrebări şi Răspunsuri


Ce ai vrea să faci dacă ar trebui să o iei de la capăt?
Nu aş schimba nimic în viaţa mea. M-aş axa tot pe artă şi în special pe muzică, pentru că este singurul domeniu care îmi adduce satisfacţii.

Ce alte hobby-uri mai ai?
Îmi place mult să citesc romane de analiză şi de dragoste şi ascult foarte mult mizică de orice fel, în afară de manele. Nu am nimic împotriva acestui gen de muzică, dare u consider că linia melodic a acestor piese nu transmite nimic.

Ce-i place?
Mi-ar place  să cuceresc marile scane ale lumii: Sidney, Scala, Covent Garden, Metropolitan. Cel mai fericit moment din viaţa mea a fost atunci când iarna trecută a stat de vorbă faţă în faţă cu marea soprană Angela Gheorghiu.

Ce nu-i place?
Nu-mi place neîncrederea oamenilor în capacităţile pe care le au. Atunci când ai o vocaţie trebuie să lupţi să o perfecţionezi, pentru că asta este calea spre succes.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite