Amendă simbolică pentru firma „ucigaşă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama tânărului decedat în accidentul de muncă de la spitalul Judeţean Giurgiu vrea să îl dea în judecată pe directorul adjunct. După mai bine de trei săptămâni de la accidentul de muncă din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în care un tânăr a murit şi un altul a fost rănit după ce coşul vechii morgi s-a prăbuşit împreună cu ei, nu s-au găsit încă vinovaţii

Petruş Savelie, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM Giurgiu) a declarat că din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce ancheta a luat sfârşit şi că firma a fost găsită cu numeroase nereguli. Dosarul va fi trimis astăzi la Inspecţia Muncii, aceasta urmând să dea verdictul final. Până acum firma Euro Group Tehno, la care Alexandru Căciulan (tânărul care a decedat) era angajat, a primit o singură amendă: 9.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la timp pentru explicaţii. 

Alba-neagra cu autorizaţia de funcţionare

„Au avut lipsuri destule în accepţiunea noastră. Tinerii implicaţi în accident n-aveau calificarea necesară lucrului la înălţime, ca de altfel majoritatea angajaţilor. Ei se ocupau cu salubritatea sau prindeau câini” a declarat pentru Adevărul, Petruş Savelie.
Acesta susţine că firma nu avea autorizaţie de funcţionare, însă avocatul care reprezintă interesele Euro Group Tehno este de altă părere. „Avocatul lor spune că firma Rovic, aşa cum se numea înainte actuala Euro Group, avea autorizaţie. Totuşi acea firmă şi-a încetat activitatea şi din câte ştim noi este nevoie de o autorizaţie nouă” a mai spus Petruş Savelie.

„Îl aştept tot timpul acasă”

În timp ce ancheta autorităţilor se desfăşoară cu viteza melcului, familia lui Alexandru Căciulan suferă în tăcere. Nimeni din firmă nu le-a mai trecut pragul casei după ce tânărul a fost înmormântat.
Cea mai afectată de tragedie este Vasilica, mama tânărului în vârstă de 21 de ani. Când a aflat vestea că băiatul său a murit, femeiaa suferit un şoc puternic. Are pierderi de memorie şi nu poate ieşi decât însoţită din curtea casei sale. Spune că visul lui Alexandru era ca fratele cel mic, Dragoş, să se ţină de şcoală şi să îşi facă un rost în viaţă.  Nu l-a visat deloc până acum pentru că nici nu conştientizează ca acesta a murit.
„Îl aştept tot timpul acasă. Am crescut trei copii cu mare greutate. Acum, când unul dintre ei mi-a fost luat, nimic nu mai este ca înainte, simt că s-a rupt ceva în mine, simt că nu mai pot trăi” declară aceasta printre lacrimi.

Vrea dreptate pentru fiul său

Femeia susţine că sunt foarte multe nereguli în ceea ce priveşte firma şi că s-ar încerca muşamalizarea cazului. „Mi-a ajuns la urechi că şefa de personal a mers imediat după accident la Bucureşti ca să rezolve lucrurile. De asemenea, Vasile Tabacu, cel care l-a ameninţat pe fiul meu că îl dă afară dacă nu intră acolo, în coş, a fost la firmă după accident ca să ia nişte acte” mai spune femeia.
Aceasta spune că va lupta pentru ca fiului său mort să i se facă dreptate. „Nu este vorba de nicio răzbunare. Eu vreau ca băiatul meu să fie împăcat acolo unde este. Nu vreau altceva decât ca adevărul să iasă la suprafaţă. Am să merg în instanţă, nu am să mă las. Pe Vasile Tabacu îl consider un criminal. De ce l-a trimis acolo deşi i-a spus că îi este frică? De ce l-a ameninţat că îl dă afară dacă nu se urcă?!”.
Până la închiderea ediţiei, niciun reprezentant al firmei Euro Group Tehno nu a putut fi contactat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite