Alexandru Pirici, campion la box după modelul "Rocky"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De doi ani se antrenează la secţia de box a Clubului Sportiv Municipal, pregătindu-se pentru campionatul naţional şi visează să lucreze la Departamentul de Intervenţii Speciale din poliţie.

Alexandru spune că s-a îndrăgostit de box odată ce a văzut seria producţiei „Rocky” în care Silvester Stallone îl întruchipează pe boxerul Rocky Balboa, ulterior fiind curios să vadă dacă într-adevăr meciurile de box difuzate la televizor sunt reale sau regizate.
„Nu ştim ce se întâmplă exact în ring şi dacă cei aflaţi în ring chiar se bat”, povesteşte Alexandru.
Aşa s-a decis să intre într-o sală de antrenamente şi să descopere din tainele acestui sport. Tânărul nu era la primul contact cu sportul, la opt ani a fot înscris de părinţi la judo însă după nici doi ani a renunţat.
„Mi se părea plictisitor, nu mă atrăgea în nici un fel. Când le-am spus părinţilor că vreau să merg la box, tata s-a bucurat pentru că şi el a făcut box în tinereţe, iar mama mi-a spus să am grijă. Am încercat să joc şi cu tatăl meu acasă puţin dar din lipsa echipamentului, meciurile au fost scurte, iar la sală nu a avut timp să vină până acum deşi l-am invitat ”, povesteşte Alexandru.

A ratat podiumul "la mustaţă"
Tânărul recunoaşte că antrenamentele nu sunt deloc uşoare, merge de cinci ore pe săptămână la sală şi nu are de gând să renunţe.
„La început mi-a fost greu dar în timp m-am adaptat. De luni până vineri, de la 8 la 11 dimineaţa, sunt la antrenamente. Am încercat să-m conving prietenii să vină şi ei dar puţini au fost cei care au venit în continuare”, spune giurgiuveanul.
Primele competiţii pentru Alexandru au fost anul trecut, prima dintre acestea fiind Cupa de box pentru tineret „Călăraşi” unde a câştigat locul I dar şi Campionatul Naţional de Box pentru Tineret, desfăşurat la Craiova şi unde s-a clasat pe locul IV.
„A fost o competiţie prin eliminare. În a doua rundă am primit un pumn în nas şi arbitrul m-a scos din joc. Mi-a părut rău pentru că mai puteam să lupt”, mărturiseşte Alexandru.
Acum, sportivul se pregăteşte pentru Cupa României de box, pe 15 februarie, dar şi pentru Campionatul Naţional de Box pentru Tineret din vara acestui an.
„Înainte de competiţii, merg la antrenamente şi în weekend.Sunt foarte optimist că voi reuşi să câştig titlul de campion la categoria mea”, spune tânărul.

NĂSCUT: 16 decembrie1993, Curtea de Argeş
STUDII: Elev în cadrul liceului "Nicolae Cartojan" din Giurgiu

CE-I PLACE: “Îmi place orice gen de muzică, îmi plac ieşirile cu prietenii şi ţin regim ca să mă menţin în formă”, spune Alex.
CE NU-I PLACE: “Nu-mi plac oamenii plini de ei şi mincinoşi”.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Ce te atrage spre o carieră în Poliţie?
“Mi-ar plăcea să lucrez la intervenţii speciale. Îmi place pur şi simplu o astfel de activitate şi cred căn faptul că fac sport mă va avantaja”, spune tânărul.
Ce calităţi îi trebuie un tânăr care vrea să înveţe să boxeze?
“În primul rând e nevoie de ambiţie. Trebuie să ştii ce vrei şi să munceşti. Mai mult nu trebuie să-i fie frică să intre în ring”.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite