Alexandra Georgescu – „copilul teribil” al handbalului feminin giurgiuvean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a început handbalul relativ târziu, la 12 ani, sportiva legitimată la Nova Force Giurgiu s-a dovedit a fi un talent nativ, intrând inclusiv în circuitul echipei naţionale de junioare.

Eleva de la „Maiorescu” a luat contact cu sportul încă de mică. Nici nu i-a fost greu, dat fiind faptul că tatăl său a jucat handbal de performanţă. „Primul sport la care am mers a fost baschetul. Pentru că nu exista o echipă de fete, am fost nevoită să mă antrenez cu băieţii” susţine Alexandra care la 9 ani a intrat pentru prima dată într-o sală de sport alături de fratele său.

„Lui Virgil nu i-a plăcut baschetul din prima. Fugea la fotbal. Nu mă laud, dar făceam mai mult baschet decât el” zâmbeşte tânăra care după aproximativ doi ani a părăsit sportul cu mingea la coş. „M-am dus la atletism pentru că mă săturasem să stau pe margine, nu puteam să joc în meciurile oficiale. Acolo chiar am rămas puţin pentru că nu prea îmi plăcea să alerg”.

Alexandra povesteşte că zilele fără sport treceau greu pentru ea. „Noroc cu întrecerile sportive din şcoală şi cu rolele pentru că acasă mă plictiseam teribil. Mă rugam de tata să inventeze ceva pentru că vroiam să fac sport, iar mamei îi spuneam că m-am îngrăşat de când stau acasă”.

Lider în vestiar, lider în teren
Şansa Alexandrei a fost proiectul Nova Force, prima echipă privată de handbal feminin din judeţ. S-a plecat la drum cu un nucleu format din câteva eleve de la Şcoala Nr. 8 şi s-a ajuns în scurt timp la ceva mai mult decât o simplă distracţie.

„Ne antrenăm 12 ore pe săptămână, în timpul nostru liber. Uneori ajungem acasă noaptea însă nu ne pasă pentru că vrem să facem performanţă” afirmă „căpitanul” echipei giurgiuvene.

Cu Alexandra pe teren, Nova Force Giurgiu a devenit vicecampioană a Campionatului organizat de AMH Bucureşti (în 2008), tânăra handbalistă fiind desemnată cea mai valoroasă jucătoare a sezonului.

Accidentare teribilă suferită la lotul naţional
A fost împrumutată ulterior la CSS2 Bucureşti cu care a participat la turneul final. Datorită sezonului excelent, giurgiuveanca a fost selecţionată la lotul naţional de junioare, antrenându-se la Râmnicu-Vâlcea. Alexandra mărturiseşte că şi-a dorit să ajungă la lot deşi era uşor accidentată. „Mi-am riscat sănătatea pentru a demonstra că pot să fac faţă la un asemenea nivel. Din păcate au apărut o serie de complicaţii şi am fost nevoită să stau pe tuşă o jumătate de an, din care o lună numai în spital”.

În ciuda accidentărilor, interul-stânga a revenit în forţă anul trecut, obţinând cel mai bun rezultat din carieră: campioană naţională de juniori III cu echipa Şcolii 181 din Capitală. După acest succes, Alexandra s-a întors la echipa giurgiuveană.

„Sezonul acesta joc numai pentru Nova Force. Avem un traseu bun, suntem pe primul loc în grupă şi sper să ajungem la turneul final”.
În afară de succesele obţinute cu echipele de club, Alexandra s-a remarcat şi în competiţiile şcolare. Alături de elevele de la Şcoala Nr. 8, aceasta a reprezentat judeţul Giurgiu la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, obţinând de două ori consecutiv medalia de bronz.

Profil
NĂSCUTĂ: 31 mai 1995, Giurgiu
STUDII: Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu, profil Filologie.
FAMILIE: Are un frate mai mare, Virgil, care practică baschetul

CE-I PLACE: „Îmi place să mă plimb cu rolele şi să navighez pe internet” declară tânăra handbalistă,care nu refuză niciodată o ieşire la cumpărături cu prietenele. „Nu sunt deloc pretenţioasă la mâncare, însă îmi place în mod special pizza şi cartofii prăjiţi”.
CE NU-I PLACE: Alexandra susţine că este genul de persoană care refuză să facă un lucru impus. Deşi duce o viaţă sportivă de când se ştie, tânăra spune că urăşte trezitul de dimineaţă. De asemenea, aceasta susţine că evită întotdeauna compania oamenilor duplicitari.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
1) Îţi place doar să joci handbal sau să îl şi priveşti?
Sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă handbal. Urmăresc cu interes la televizor meciurile Oltchimului. Este o echipă senzaţională de la care ai multe de învăţat. Îmi plac în mod deosebit Cristina Neagu şi Valentina Ardean Elisei.
2) Ştim că se apropie un moment important...
Aşa este. În luna aprilie, Giurgiu va găzdui ultimul turneu din acest sezon. Aş vrea să vină cât mai mulţi tineri de la cât mai multe şcoli şi licee pentru a fi aproape de Nova Force. Dacă vor umple sala, ne va fi mai uşor să câştigăm.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite