Alcoolul şi viteza excesivă lasă şoferii giurgiuveni fără permise de conducere. Poliţia Rutieră a dat amenzi de peste 57.000 lei în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr, în vârstă de 28 ani, a fost surprins pe DN 6 conducând un autoturism fără să aibă permis de conducere. Altul a fost tras pe dreapta de poliţişti în localitatea Prundu, în urma testării cu aparatul Drager constatându-se câ era sub influenţa băuturilor alcoolice. În ultimele zile, agenţii de circulaţie au dat peste 350 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 57.000 lei.

De ghinion a avut parte şi un conducător auto, în vârstă de 38 ani, din comuna Dârjiu, judeţul Harghita. Bărbatul a fost oprit de poliţişti în timp ce-şi conducea maşina pe DJ 412 A.
Testat cu aparatul Drager, agenţii de circulaţie au constatat că şoferul era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat însă recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot sub influenţa băuturilor alcoolice a fost şi un tânăr, în vârstă de 20 ani, din Bucureşti care a fost oprit de poliţişti pe DN 41 în localitatea Prundu. Testul cu aparatul Drager a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis auto, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi refuzul recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sute de sancţiuni contravenţionale

În ultimele zile, Poliţia Rutieră a dat peste 350 de sancţiuni contravenţionale atât conducătorilor auto dar şi deţinătorilor de mopede, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 58.000 lei.
De asemenea, 55 de conducători auto au rămas pietoni după ce le-a fost suspendat dreptul de a conduce iar 7 certificate de înmatriculare au fost reţinute.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite