„Alcool şi Droguri” în agenda de lucru a Operaţiunii Europene „TISPOL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interzis drogurilor, etnobotanicelor şi drogurilor
Interzis drogurilor, etnobotanicelor şi drogurilor

În această săptămână, „TISPOL” (European Traffic Police Network) va coordona o acţiune care are ca scop depistarea persoanelor care conduc după ce au consumat alcool sau droguri.

Acţiunea derulată în săptămâna 6-12 iunie se desfăşoară în fiecare an la nivel european, în peste 25 de state, printre acestea aflându-se şi ţara noastră. Potrivit comunicatului dat de reprezentanţii Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, conducerea sub influenţa alcoolului sau a consumului de droguri reprezintă unul dintre principalii factori care duc la creşterea numărului de accidente rutiere, după viteza excesivă şi nepurtarea centurii de siguranţă.
Activităţile din săptămâna care urmează vin în copletarea celorlalte manifestări organizate în mod uzual de fiecare stat în parte şi au rolul de a creşte gradul de conştientizare a pericolelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor (atât medicamente care provoacă efecte secundare similare administrării de droguri, cât şi droguri propriu-zise).
Aveţi grijă ce medicamente consumaţi înainte de a vă urca la volan!
„În cazul în care aveţi probleme de sănătate, este necesar ca înainte de a vă urca la volanul maşinii să citiţi prospectul medicamentelor prescrise de medic, pentru a afla dacă acestea provoacă stări de somnolenţă sau alte efecte care pot diminua capacitatea de a conduce ” precizează oficialii „TISPOL”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite