Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei vor fi date săptămâna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care primesc căldură de la CET, trebuie să facă o cerere către asociaţiile de locatari
Cei care primesc căldură de la CET, trebuie să facă o cerere către asociaţiile de locatari

Primăria municipiului Giurgiu anunţă că sprijinul finciar este pentru familiile care realizează venituri de până la 615 lei.

De asemenea, ajutorul pentru încălzire va fi dat şi persoanelor singure al căror venit nu trebuie să depăşească tot 615 lei, lunar. Banii vor ajunge la giurgiuveni, prin Direcţia de Asistenţă Socială, începând cu 14 octombrie, adică de joia aceasta.

„Persoanele care beneficiază de încălzire în sistem centralizat de la SCUT se vor putea adresa asociaţiilor de proprietari pentru completarea cererilor de acordare a ajutoarelor. În ceea ce priveşte persoanele care îşi încălzesc locuinţa cu lemne şi cărbuni, acestea pot ridica cererile de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, iar dacă le vor depune până la sfârşitul lunii octombrie, vor putea primi ajutorul pentru încălzire începând cu luna noiembrie”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Conform legii, cel mai mare ajutor de încălzire îl vor primi cei care beneficiază de ajutor social, respectiv 58 de lei. Persoanele cu un venit sub 155 de lei vor primi 54 de lei, iar cei care au salariul între 540 şi 615 lei vor lua un ajutor de 16 lei.

Atenţie!

Primăria Giurgiu anunţă că potrivit legii, anul acesta există noi categorii de persoane care nu vor putea beneficia de sprijin.

Adică, nu vor lua niciun ban familiile şi persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, sau au o maşină „cu capacitate cilindrică de peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze – cu excepţia celor adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap”.

De asemenea, nu vor lua ajutorul de încălzire nici cei care au depozite bancare de peste 3.000 lei şi cei care deţin terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă ce depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 de mp în zona rurală, dar nici persoanele care deţin mai mult de 3 bovine / 5 porcine / 20 ovine şi caprine / 15 familii de albine.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite