Aida Ioana Constantin - eleva care se exprimă prin culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2010, giurgiuveanca a fost medaliată la Concursul Internaţional din Hyvinkää, Finlanda, iar una dintre lucrările sale a fost expusă într-o galerie din New York.

La vârsta de şase ani, Aida a atras atenţia mamei cu talentul ei de a desena, aşa că aceasta avea grijă ca niciodată să nu-i lipsească micuţei culorile de care avea nevoie. Desena orice, de la natură statică la portrete.
“Îmi plăcea foarte mult să desenez, şi dacă vedeam ceva desenat încercam să copiez şi eu. Acasă desenam doar pe coli, însă când mergeam acasă la o prietenă de-a mea, desenam pe peretele ei alb”, a spus tânăra.

Lăudată de profesori

La zece ani, mica artistă a mers la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” şi a rămas fascinată de lumea pe care a descoperit-o acolo.
„O sâcâiam tot timpul pe mama să mă ducă la cursuri şi când am văzut-o şi pe profesoara de arte plastice, mi-a plăcut. Este foarte drăguţă şi blândă. Mama a luat atunci un teanc de lucrări de-ale mele, unele realizate cu pixul, altele din pensulă”, a mai povestit Aida.
Elena Cioclu, profesorul de arte plastice al tinerei spune despre aceasta că este extrem de talentată.
„Din momentul în care a venit mi-am dat seama că are calităţi plastice deosebite faţă de copiii de vârsta sa. Când testezi plastic un copil, îl testezi la modul în care simte culoarea, iar Aida are o sensibilitate cromatică. Îi place să viseze şi să experimenteze diverse tehnici ale artelor plastice. Este foarte volubilă şi promite foarte mult. Îi felicit pe părinţii ei că se ocupă de ea. O iubesc foarte mult, la fel cum îmi iubesc toţi elevii”, a spus Elena Cioclu.
În 2010, giurgiuveanca a fost medaliată la concursul internaţional de arte plastice din Hyvinkää, Finlanda, unde au participat peste 7.000 de concurenţi din 60 de state. Elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice “Victor Karpis”, au câştigat de-alungul timpului sute de medalii la acest concurs, fiind o tradiţie de participare din 1972.
Pasionată de design vestimentar
“Am mai participat la un concurs internaţional intitulat «Sănătatea Planetei» din Japonia, iar lucrarea mea a fost expusă într-o expoziţie la New York”, a povestit Aida.
Giurgiuveanca este foarte talentată şi la design vestimentar şi a realizat mai multe schiţe
Ce-i place
Îi place să urmărească documentele despre animale. Adoră să iasă cu prietenii şi să stea la şuetă cu cea mai bună prietenă a ei.
Nu-i place
“Nu-mi place să fac lucrurile la comandă, îmi place să fie ceva spontan”, a spus tânăra.
Întrebări şi răspunsuri
Căte ore desenezi pe zi?
“Depinde de timpul pe care îl am şi de inspiraţie. Când ajung acasă, pun muzică interpretată la pian şi desenez…Prin desen, comunic mai uşor decât prin vorbe”, a mărturisit Aida.
La şcoală, colegii îţi cer ajutorul la desen sau îţi cer să le realizezi portretele?
“Da, şi de multe ori, la desen, când nu ştiu să deseneze ceva mâ întreabă pe mine, nu merg la profesorul de desen”.

 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite