Află cum poţi ţine hoţii departe de casă de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Infractorii nu intră în vacanţă nici măcar de Revelion.  Din contră. În această perioadă creşte riscul ca locuinţele dumneavoastră să fie „vizitate”, mai ales dacă acestea sunt nesupravegheate.

Din experienţa anilor trecuţi, atunci când în întreg judeţul s-au înregistrat zeci de furturi din case sau apartamente în noaptea dintre ani, giurgiuvenii au nevoie de o serie de sfaturi practice pentru a nu trece de la extazul din noaptea de Revelion la migrenele provocate de o eventuală spargere a propriei locuinţe.
Poliţiştii giurgiuveni susţin că cea mai bună metodă pentru a ţine hoţii „la respect” de Revelion este comunicarea cu vecinii. Chiar dacă în noapte de Revelion efectivele patrulelor de poliţie vor fi mărite, oamenii legii subliniază faptul că responsabilitatea civică este mult mai eficientă în astfel de momente.

„Contează foarte mult o relaţie bună cu vecinii. Dacă plecaţi de-acasă pentru o perioadă de câteva zile puteţi ruga un vecin să arunce o privire asupra locuinţei dumneavoastră” a declarat inspectorul Adrian Voiculeţ, şeful biroului de prevenire din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu. Inspectorul susţine că părăsirea locuinţei trebuie să se facă numai după ce în prealabil au fost luate o serie de măsuri precum închiderea ferestrelor, un bec aprins sau chiar un televizor sau un radio în stare de funcţionare.
În opinia oamenilor legii în această perioadă extrem de vulnerabile sunt casele de vacanţă, acolo pe unde proprietarii trec foarte rar. În această situaţie, alături de o persoană de încredere care să viziteze periodic locuinţa, puteţi apela şi la un câine sau la un sistem de alarmă.

Banii şi bijuteriile, principalele ţinte

Marea majoritate a pungaşilor sunt atraşi de banii, bijuteriile şi aparatele electrocasnice uşor de transportat făcându-le de asemenea cu ochiul. Este indicat ca în locuinţe să nu aveţi sume mari de bani sau bijuterii, iar aceste bunuri să nu fie aşezate la vedere.
Cei care sunt hotărâţi să încalce legea în noaptea de Revelion trebuie să se gândească de mai multe ori înainte de a săvârşi acest lucru. Pătrunderea prin efracţie şi sustragerea de bunuri din locuinţe se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani, fiind încadrată la furt calificat.
Hoţii mărunţi nu se complică cu furturile din locuinţe. Poliţiştii avertizează că în această perioadă sunt preferate furturile din buzunare, genţi şi poşete datorită aglomeraţiei generate în noapte de Revelion.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite