Afaceri cu ruble ruseşti şi cu bătrâni din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Giurgiu şi unul din Prahova sunt cercertaţi de poliţişti după ce au păcălit mai mulţi bătrâni, luându-le banii în schimbul unor bancnote sau bijuterii fără valoare.

Una dintre victime a dat şi-a dat televizorul pentru 70 de ruble ruseşti, adică circa 7 lei, iar un bătrân s-a ales cu un inel dintr-un metal vopsit, pentru care a dat 65 de lei.

A crezut că sunt euro

Pe 22 noiembrie, poliţiştii de la Slobozia au fost  alertaţi de Ghoerghe D.( 87 ani), din localitate că la locuinţa sa s-au prezentat doi bărbaţi care i-au solicitat să le schimbe în lei o bancnotă de 100 de ruble, spunându-i că sunt euro. „ Vârstnicul, de bună credinţă, a dat suma de 75 lei în schimbul bancnotei de 100 ruble, după care cei doi au dispărut cu un autoturism de culoare neagră, înmatriculat în Italia”, a anunţat astăzi Poliţia Giurgiu, într-un comunicat.

În document este precizat că posturile de poliţie limitrofe şi echipa operativă a Biroului Ordine Publică pentru Mediul Rural au fost alertate imediat. Autoturismul a fost oprit la scurt timp, în comuna Găujani, judeţul Giurgiu.

În maşină erau trei bărbaţi, Nicolae-Marian F. (42 de ani), din Urlaţi, Prahova, Vasile-Nortan B.(22 de ani) şi Aron-Valentin(33 de ani) din Giurgiu. Din investigaţiile efectuate de poliţişti a rezultat că Marian mai păcălise şi alţi bătrâni.


Inel vopsit, luat cu 65 de lei

Lui Ion G. (63 de ani) din Braniştea, Giurgiu, i-a vândut un inel din metal galben despre care a afirmat că este din aur contra sumei de 65 lei. Marin C. (72 de ani) a luat de la el un televizor cu circa 7 lei, primind 70 de ruble despre care bătrânul a crezut că sunt euro. Petre P.(85 de ani) din Malu a schimbat cu 1.000 de lei 40 de ruble ruseşti, adică circa 4 lei.

„Astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus faţă de cel în cauză, măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile şi cercetarea în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune”, a mai anunţat Poliţia Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite